Author |
Topic  |
paranoid
Junior Member

343 Posts
Member since 28/09/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 21:07:54
|
quote: Originally posted by ivanl
A sta ako zbilja bude samo broj 1 sa simbolima Zlatne serije...a poslje redovno/normalno...tja, sve mi se vise cini tako...
I ja tako mislim. Ne lici na VC da ispunjava zelje nekih ljudi i ozivljava prekinute edicije vec guraju svoju pricu, ma koliko se to nekom svidelo ili ne. Sve vise sam ubedjen da je ovo samo za prvi broj posto je jubilej ZS i sa nas podsete na neka stara vremena, za ljude koji prate strip izdanja i van kioska  Jedino sto mi broj 1 na naslovnoj daje nadu da ce biti i broj 2  |
http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA |
 |
|
paranoid
Junior Member

343 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/02/2018 : 21:17:19
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by dcopic
Ja mislim da su na kraju dobro odlučili. Dati "Zlatnu seriju" najzagriženijim nostalgičarima koji će ju kupiti u striparnici, a standardni dizajn na kioske. Doslovno kopirati staru originalnu Zlatnu seriju značilo bi veća naklada, niže cijene da bude dostupno baš svima, samo određeni junaci, jeftin papir, mekane korice, ići na masovnost, prodavati u svim državama bivše YU. Ali to sve ne bi prošlo.
Nostalgija?! Zajebana stvar, to svi znamo. Ali nostalgičari uglavnom i danas kupuju stripove, a oni koji ih ne kupuju već godinama neće niti zbog žute trake. Ne zaboravimo da danas ti nostalgičari iz bivše države imaju između 40-80 godina i 99.99% njih ne zanimaju više stripovi bez obzira u kakvom se obliku pojave na kioscima. Ali mekane korice, jeftin papir i cijena od 100 dinara, 7kn ili 1€... tko zna, možda.
 Oprosti ali lupas napamet... Gdje imas pokazatelj da se takva Zlatna serija na kioscim sirom regiona nebi primila i razprodala...dosta mi je lupetanja o nostalgiji i potcenjivanju broja tih...ti ljudi od 40-80 godina su jos zivi,kupuju cigarete, SN,Ekipu,Alan Forda, Skandal,24 sata blblabla na kioscima..i kad bi tamo vidjeli opet tu zutu traku prokletu kako si siguran da nebi kupili taj prokleti strip za 2-3 eura?. Kupili bi, bar svaki treci,a nije malo ljudi u regionu u godinama 40-80..ili jih je samo 5 a?
Lupam napamet!? Pa dobro, nagađam, ali tvoje informacije su relevantnije?!
Ne može na kioske širom regije zbog prava. Ljudi u Srbiji koji nisu četvrt stoljeća kupili strip od kada je izašao ZS 1103 doći će na kioske i vidjet će ovaj prvi broj nove Zlatne serije za 3 eura, a kiosk izdanja VČ-a su 1,6 eura, skoro duplo jeftinija. I ti stvarno misliš da će svaki treći to kupiti?! Nema šanse! Zbog cijene bi se prodalo manje nego Zagor ili Dylan koji su već deset godina svaki mjesec na kiosku. Eventualno jednako, a više, teško!
Možda da su išli na skromniju varijantu, da je jeftiniji od drugih VČ-a s kioska, a pitanje je koliko bi bio jeftiniji da i daju lošiji papir i tanke korice kao u originalu?! To bi bilo zanimljivo znati. I naravno uz jaku reklamu na televiziji, radiju, novinama. Ali to košta ogromne novce, a bez reklame nema ništa. Jako bombardiranje reklamama u svim medijima danas si mogu priuštiti samo prebogate industrije kao što je farmaceutska, prehrambena, razna osiguranja, auto industrija...
Ali opet, ako bude mjesečni ritam, odlične epizode, neobjavljene na ovim prostorima, pa naprave izvoz u striparnice po regiji po cijeni ne većoj od one na koricama što je oko 3€, možda bude malo veća prodaja. Možda. Ali netko je na prijašnjim stranicama spominjao i Zagor almanahe. Pa tko će to kupiti?! Ja sigurno neću, a nostalgičar sam i imam kod kuće ful komplet Zagora i Texa u izdanju Zlatna serija i LMS i čuvam to kao oko u glavi. Kako onda misliš da će netko tko četvrt stoljeća nije kupovao stripove navaliti na ovo čim se pojavi na kiosku? |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 05/02/2018 : 21:25:26
|
Aman ljudi niko nije rekao da će žute trake biti 300 komada. Ako je ceo tiraž 5000 za predpostaviti je da će odnos u najgorem slučaju biti 1000-1500 za žute a možda i 2000. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 21:25:44
|
Sta reci??
Marjan Dimeski sve za 5,naravno da cu uzeti po 1 primerak od obe varijante,nego ,osim teksa u novoj Zlatnoj Seriji pojavi ce se i ostale junaka,kao Komandant Mark,kapetan miki,zagor?
Veseli četvrtak Biće Vam jasno posle čitanja uvodnog teksta, nadamo se. :) Voleli bismo da držimo tu informaciju u tajnosti još nekoliko dana, u duhu starih analognih vremena kada su neizvesnost i iščekivanje novog broja bili pola zadovoljstva celokupnog iskustva čitanja stripa.
Marin Marinic Nadam se da ovo nije jedini broj sa retro koricom. Štampan samo u čast jubileja...
Veseli četvrtak Nemojte donositi odluke pre nego što budete pročitali uvodni tekst. ;)
|
Juznjak! Tex Willer.
|
Edited by - cronos six on 05/02/2018 21:29:46 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 05/02/2018 : 21:34:23
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by djukak
Meni ne smeta jer ovaj broj nije izasao u superbuku jos ni u italiji Ali voleo bih da izlaze Mister no almanasi. Za specijale nisam siguran. Imaju previse stranica
imaju samo 30-ak stranica vise specijali od magazina..evo @ patak bi po dva almanaha zagora stavljao u jedan strip sto bi bilo oko 200 stranica po stripu..
Ne bi bilo 200 kada oduzmes tekstove u prilogu. Koliko se ja secam almanah broji po 60-80 tabli jedna prica
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 05/02/2018 21:39:53 |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 05/02/2018 : 21:40:38
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Meni ne smeta jer ovaj broj nije izasao u superbuku jos ni u italiji Ali voleo bih da izlaze Mister no almanasi. Za specijale nisam siguran. Imaju previse stranica
Ne bi bilo 200 kada oduzmes tekstove u prilogu. Koliko se ja secam almanah broji po 60-80 tabli jedna prica
imaju samo 30-ak stranica vise specijali od magazina..evo @ patak bi po dva almanaha zagora stavljao u jedan strip sto bi bilo oko 200 stranica po stripu..
meni se čini da imaju 110-120 stranica od čega je teksta 15-20... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 05/02/2018 : 21:53:13
|
quote: Originally posted by teller
Ako je samo prvi broj takav nek si ga uguraju nekamo... Te Tex magazine objavit ce sigurno i Libellus u 350 naklade pa se mi fucka za 1 jubilejni broj Zlatne serije..zbog mene nisu rabili ni toga objavit, ako nisu mislili ozbiljno... Mnogo fali jos tom Veselim Cetvrtku da bi odrasli ko izdavac... Prvo los otisak,pa blazina,pa los uvez,pa prekinuti serijali Cika,Talicnog,godisnji tempo kolekcionarskih izdanja, experiment sa Dampirom....a sad ta zajebancija sa Zlatnom Serijom...kakav god bio Dnevnik i njihova izdanja, Veseli jim ide sto se nerazumnih poteza tice,rame uz rame... Uradit jedan broj Zlatne serije u malom tirazu..pa gore je od one nove Zlatne Serije Dnevnika tamo 93 sa stripovima KPAgencije sa stripovima trece lige..oni su objavili bar 6 brojeva... Bezveze,nevredno 15 prokletih stranica mlatenja prazne slame za nista,kako se izpostavilo.
A mozda se odgovorni iz VC-a slatko smiju na sve ove ispisane stranice. Mozda ih s gustom citaju i komentiraju... mozda na kraju i ne bude lose, mislim u svezi obiljezja. Za sadrzaj jos ne kuzim nista. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 21:58:16
|
quote: Originally posted by dcopic
Ne može na kioske širom regije zbog prava. Ljudi u Srbiji koji nisu četvrt stoljeća kupili strip od kada je izašao ZS 1103 doći će na kioske i vidjet će ovaj prvi broj nove Zlatne serije za 3 eura, a kiosk izdanja VČ-a su 1,6 eura, skoro duplo jeftinija.
Nije baš tako, najeftinije vč kiosk izdanje je oko 2,3 eura  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 22:02:45
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
meni se čini da imaju 110-120 stranica od čega je teksta 15-20...
Tako nekako, neki Zagor almanasi imaju najmanje po 90 i nešto stranica, a neki i preko 100 stranica stripa... |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7133 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 05/02/2018 : 22:10:36
|
Valjda u vezi toga hoće li samo prvi broj biti s retro naslovnicom mogu promijeniti odluku ako je bila ona najgora. Glupo mi je da odaju počast tim vremenima uzimanjem ZS za naslov edicije a naslovnice od broja 2 tko šljivi.
Što se tiče sadržaja izgleda da će tu strpati dosta toga što je ovdje, ili točnije u Srbiji, neobjavljeno a tiče se stripova koje izdaju u redovnim izdanjima (Tex, Zagor, Mister No, Dylan Dog, Martin Mystere). Eto neka su prvi brojevi ti Tex i Dylan magazini (glup naziv edicije - "magazini", majko mila) a od Mister No-a i Martyja bih najviše volio almanahe i specijale mada su neki u Hrvatskoj već izdani. Martyjeve bih duplao bez problema. Ali ostaje nepoznanica do četvrtka a možda i nakon njega...
Edicija bi trebala biti zanimljiva šta god urade s naslovnicama, jer će se naći za svakoga ponešto ali ljudi su uzbuđeni i to ne treba zanemariti. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 05/02/2018 22:11:59 |
 |
|
Zagorfan01
Starting Member
17 Posts
Member since 18/01/2018 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17109 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 05/02/2018 : 22:54:59
|
quote: Originally posted by cronos six
Sta reci??
Marjan Dimeski sve za 5,naravno da cu uzeti po 1 primerak od obe varijante,nego ,osim teksa u novoj Zlatnoj Seriji pojavi ce se i ostale junaka,kao Komandant Mark,kapetan miki,zagor?
Veseli četvrtak Biće Vam jasno posle čitanja uvodnog teksta, nadamo se. :) Voleli bismo da držimo tu informaciju u tajnosti još nekoliko dana, u duhu starih analognih vremena kada su neizvesnost i iščekivanje novog broja bili pola zadovoljstva celokupnog iskustva čitanja stripa.
Marin Marinic Nadam se da ovo nije jedini broj sa retro koricom. Štampan samo u čast jubileja...
Veseli četvrtak Nemojte donositi odluke pre nego što budete pročitali uvodni tekst. ;)
Boldano podržavam  |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11948 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/02/2018 : 23:19:14
|
quote: Originally posted by karven
http://www.hellycherry.com/2018/02/serija-zlata-vredna.html
Eto, opet ne znamo nista, ali meni to nije ni bitno, ja podrzavam novu ediciju, stavise, radije bih je uzimao sa novim dizajnom korica. Jer, "Zlatna serija", na kako losa bila, je neponovljiva, jednako koliko su neponovljiva vremena u kojima smo ih kupovali. Ovo novo sa zutom trakom mi nije ni blizu stare edicije, ovo mi je slicno ovim na aukcijama cesto prodavanim reprintima starih ZS i LMS koji to ustvari nisu.
Svakako, zeleo bih i pored svega imati makar taj prvi broj i u starom i u novom ruhu... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/02/2018 : 23:21:50
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
@---dp---
Ovo kao da si prepisao iz predgovora stripa 
Nažalost sve više mislim da si u pravu...
Voleo bih da imam taj predgovor, cak sam hteo ici danas da kupim "Politikin zabavnik" i procitam tekst u kojem se spominje nova edicija da saznam nesto vise... Mislim da je ovako kad dosta toga ne znamo interesantnije, jer imacemo sta citati kad budemo imali strip u rukama |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 05/02/2018 : 23:24:50
|
Karven otkrio suštinski važnu informaciju:
„Pa dobro, ali koliko često će ići?“
Dovoljno često.
   |
Edited by - vronski 3 on 05/02/2018 23:25:09 |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 05/02/2018 : 23:26:37
|
Ne znam da li je kolega Karven bio u vojsci ali nama je naš vodnik na pitanje koliko često ćemo imati mesečno izlazak u grad odgovarao sa: "DOVOLJNO ČESTO"!
    |
Edited by - vronski 3 on 05/02/2018 23:27:03 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21724 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 23:33:53
|
quote: Originally posted by ---dp---
Uf, jedva procitah 15 stranica ovog topica, i jednostavno moram da primetim da je vecina ovde totalno "pobrkala loncice". Prosto sam ubedjen da je nostgalgija najmanji faktor na koji redakcija racuna, jer da je obratno, stampali bi, kako su neki ovde napisali, upravo kontra, 4500 retro naslovnica i 500 ovih novih. No, hajde razmislite, da su stampali 4500 retro nalovnica, kome bi onda bilo namenjeno ovih 500 novih? Da ima toliko nostalgicara, ko bi onda uopste kupio tih 500 novih naslovnica? Onda ne bi morali ni tih 500 novih da stampaju vec bi jednostavno stampali 5000 retro naslovnica sa zutom trakom. Ovde se radi o sasvim drugim stvarima, i mozda bi bilo bolje da je nisu ni nazvali zlatnom serijom ni stampali ni tih 500 primeraka sa zutom trakom da ne bi naisli na ovakva tumacenja i shvatanja njihove nove edicije.
Nova edicija je najverovatnije, stvar potrebe, kao sto je i kolor biblioteka bila stvar potrebe da se objave razna kolor izdanja raznih junaka, te kako ne bi pravili meli milion specijalnih izdanja, napravili su kolor biblioteku koja po koncepciji (vise razlicitih junaka) i podseca na ZS i LMS. E sad, pojavila se potreba da se objave neki stripovi koji nisu objavljeni, kao stu su Zagor Almanasi i razni drugi koji su ovde spominjani i zato je i napravljena nova edicija, na izvestan nacin po uzoru na kolor biblioteku, ali sa popularnom cenom jer je crno-beli strip pa zato i ide na kioske. E sad, posto je jubilej "Zlatne serije", ispostavilo se da bi bilo lepo u tu cast novo izdanje nazvati bas tako, te iz istog razloga (tribute to) odstampati ograniceni tiraz retro naslovnica, pretpostavljam samo prvog broja (logicno).
Dakle, ova edicija, ubedjen sam, uopste nije namenjena onima koji bi je kupovali samo iz nostalgije vec prosecnim standardnim citaocima stripova VC-a (inace bi, svakako, stampali kompletan tiraz sa zutom trakom na naslovnoj strani). To sto su neki (nostalgicari) prethodnih 25 godina sanjali da ce se nastaviti sa "Zlatnom serijom" nema nikakve veze sa namerom redakcije da pokrene novu ediciju koja je potrebna i koja ce popuniti neke rupe to jest imacemo jos dosta izdanja koja se pojavljuju u Italiji i po meni je to svakako za pohvalu. To sto su nostalgicari ocekivali da se vrate u 80-te i 90-te godine je samo zelja koju mnogi id nas imaju, kao i ja sam sto je imam i iz tog razloga i sam dajem velike svote za stare dobro ocuvane ZS i LMS. No, novo izdanje redakcije VC nema nikakve veze sa tom nasom teznjom.
Sva ova naklapanja, kritike i razocarenja ovde mi lice na napustenog ljubavnika koji ne dozvoljava vise nikome da svom detetu da ime recimo Tanja jer se njegova ljubavnica koja ga je sutnula zvala bas Tanja... Zato, sagledajte ovo izdanje realnijim ocima i uzivajte u novom strip izdanju koje ce se pojaviti na kioscima :)
kad se dobro razmisli - to je to! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 05/02/2018 : 23:42:33
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Osecaj se menja od odusevljenja do razocaranja. Sad sam u fazi da je bolje da su ubrzali postojece serijale. :)
Ja to govorim cijelo vrijeme. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 05/02/2018 : 23:44:38
|
quote: Originally posted by vronski 3
Karven otkrio suštinski važnu informaciju:
„Pa dobro, ali koliko često će ići?“
Dovoljno često.

Trolovanje kroz članak, master level
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 05/02/2018 : 23:46:35
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by karven
http://www.hellycherry.com/2018/02/serija-zlata-vredna.html
Eto, opet ne znamo nista, ali meni to nije ni bitno, ja podrzavam novu ediciju, stavise, radije bih je uzimao sa novim dizajnom korica. Jer, "Zlatna serija", na kako losa bila, je neponovljiva, jednako koliko su neponovljiva vremena u kojima smo ih kupovali. Ovo novo sa zutom trakom mi nije ni blizu stare edicije, ovo mi je slicno ovim na aukcijama cesto prodavanim reprintima starih ZS i LMS koji to ustvari nisu.
Svakako, zeleo bih i pored svega imati makar taj prvi broj i u starom i u novom ruhu...
Iskreno, da je iko ovde posle ovog mog teksta saznao išta što već ne zna, ja bih osećao da sam podbacio. Ovo je suviše zabavno. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Topic  |
|