Author |
Topic |
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 03/10/2018 : 06:05:42
|
Dragi čitaoci, bili smo vredni ovih dana i pred vama su tri zanimljiva strip albuma:
Kick-Ass
Dejv Lizevski je običan tinejdžer. Nije nikakav školski šmeker niti školski klovn, već običan zaluđenik za stripove, opsednut superherojima i zaljubljen u profesorku biologije.
Ali Dejv sanja velike snove. Velike, razbijačke, odmetničke superherojske snove. Danju je zarobljen u učionici, ali noću on navlači masku i postaje RAZBIJAČ.
Pošto ne poseduje nikakve posebne moći niti nadljudsku snagu, Dejv sa svojom superherojskom karijerom počinje klimavo kad se suoči s najstrašnijim kriminalcima Njujorka.
Kad Razbijač postane opšta senzacija, širom grada počinju da se pojavljuju ostali maskirani junaci – Crvena Magla, Veliki Tatica i minijaturna ubilačka mašina koju zovu NINDŽICA. Dejv Lizevski zna da je njegov superherojski hobi opasan, ali on jednostavno više ne može da stane...
Autor: Milar, Mark /Format: 24x16 / Br. str: 208
Ovu originalnu priču o odrastanju Milara i Romite mlađeg možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1799 dinara.
Neonomikon
Petnaest jezivih ritualnih ubistava počinjeno je na identičan način, ali među osumnjičenima se ne može pronaći nikakva veza. Agent FBI-ja Aldo Saks je istražitelj kojem se poveravaju najteži slučajevi.
Njegova logika i pristup problemu dovode do rešenja i kad se to uobičajenim metodama ne može postići. Trag ga vodi ka bruklinskom klubu Zotik, gde upoznaje dilera halucinogenih droga koji je možda povezan sa slučajem. Aldo nije svestan da ga samo korak deli od suočavanja sa zastrašujućom, mračnom silom...
Autor: Mur, Alan /Format: 24x16 /Br. str: 176
Prvi tom iz pera Alana Mura i Džejsena Barouza sačinjavaju Dvorište i Neonomikon i možete ga kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1599 dinara.
Asteriks, 37 epizoda
Senator Jogurtus Bifidus, zadužen za saobraćajnice u Rimskom carstvu, optužen je da nenamenski troši novac za održavanje čuvenih rimskih drumova. Oni su, naime, u vrlo lošem stanju... Kako bi to opovrgao, Bifidus organizuje kolsku trku kroz Italiju, otvorenu za pripadnike svih naroda poznatog sveta.
Za nju saznaju i Asteriks i Obeliks, pa rešavaju da se okušaju u vožnji trkačkih dvokolica. Za Julija Cezara, naravno, pobeda rimskog vozača predstavlja pitanje časti. Kakvim će se sredstvima takmičari služiti ne bi li došli do trofeja, videćemo u ovoj epizodi koju možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 495 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 660 dinara.
Autor: Feri, Žan-Iv / Format: 21,5 x 30,2 / Br. str: 48
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 03/10/2018 : 08:51:25
|
quote: Originally posted by ivanl
Nice. Kupuje se. Ovaj Asterix jel hc ili sc?
SC. Pretpostavljam da će kada budu objavljeni sledeći brojevi: 37, 38, 39 to ići u HC kompletu. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21194 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/10/2018 : 09:07:10
|
quote: Originally posted by legaz
SC. Pretpostavljam da će kada budu objavljeni sledeći brojevi: 37, 38, 39 to ići u HC kompletu.
i ja to pretpostavljam,ali tu se sve i završava - niko od zvaničnika nije potvrdio da će ići dalje sa HC integralima (iako bi bilo suludo da neće).
Melusine? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40458 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/10/2018 : 09:07:23
|
Asteriks ima istu riknu kao i francuski albumi. Igrom slucaja imam jedan koji sam dobio na poklon i kada sam stavio ovaj, poklapanje 100%, osim sto je razlika SC i HC. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1052 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10896 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/10/2018 : 09:18:07
|
pa toliko puta je receno 1-36 integrali, posle sc taman tih prvih 12 integrala da bude jedan lep celoviti asteriks. sta treba da rade, da nastave da pisu " i obeliks" ?
nego, neonomikon i ovaj razbijac (kick ass), malo bedno izgledaju oba stripa. ovo kako ste vi, CK, uradili strip jebene 2018 izgleda losije nego sto je DW 2013 uradio lokot i kljuc na manjem formatu, u istom *ebenom simbolu. ne znam sta kog djavola eksperimentisete sa papirom ili pripremom za stampu, al *ebote, dajte smirite se malo.
razbijac, nesam ni znao da postoji film do pre koji dan, strip fino zabavan. ono, lepo je bilo citati ga, opusteno, valjda idu i nastavci |
Edited by - kasper on 03/10/2018 09:20:11 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/10/2018 : 10:04:50
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by legaz
SC. Pretpostavljam da će kada budu objavljeni sledeći brojevi: 37, 38, 39 to ići u HC kompletu.
i ja to pretpostavljam,ali tu se sve i završava - niko od zvaničnika nije potvrdio da će ići dalje sa HC integralima (iako bi bilo suludo da neće).
Melusine?
Ma bilo bi lose da ne objave i ta tri 'zadnja' broja kao integral. Po meni i ovaj 37-mi album su mogli u hc. A nista, cekat cu da izadu 3 'zadnja' broja kao integral. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14031 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18970 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/10/2018 : 10:18:15
|
Bravo za galca..ostalo ne ne zanima. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 03/10/2018 : 12:15:41
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Asterix ide stvarno dobrim ritmom izdavanja...
Skoro pa ko VČ Talični integrali... |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 03/10/2018 : 13:06:31
|
Asteriks 2 bi trebao za sajam da izađe, 11 do Nove Godine (tako kaže prevodioc Melita Logo Milutinović).
@kasper Na šta tačno misliš za izdanja Kick Assa i Neonomikona? |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 03/10/2018 : 13:27:29
|
quote: Originally posted by vronski 3
Skoro pa ko VČ Talični integrali...
Tokom Salona sam priupitao Dusana iz VČa u vezi integrala (i Taličnog i Umpah Paha) i dobio sam odgovor, da parafraziram, "radimo na Taličnom, ali traje to sa popratnim materijalima, nece biti za Sajam, planiramo neki ritam od jednog godisnje".
Na moj komentar da bi opusteno moglo i u brzem ritmu imajuci u vidu kako je prosao Asteriks (drugo izdanje prve knjige), odgovor je bio "eh, to je samo prva knjiga"... Odgovorio sam da bi bilo lepo da se kompletira pre nego sto odem u penziju sa mojim godinama, Dusan se nasalio "a bice do tada sigurno"
Uglavnom bio sam fin (i Dusan je bio fin), al' zapravo mislim ovo:
Prica sa popratnim materijalima je budalastina - jel VC klonira mrtvog Gosinija da ih pise pa toliko traje? Za ove dve godine bi prevrnuuo net uzduz i popreko pa bih skupio i preveo stvari za prva dva toma...
VC (i ostali izdavaci) mora da shvati da Talicni i Umpah Pah ne zanimaju mladju publiku nego nas matorce koji su ih citali u realnom vremenu. Mladja publika ce ovo videti samo ako im mi matorci ovo gurnemo pod nos.
Npr. moja cerka i ja smo u medjuvremenu procitali oba integrala Asteriksa i sve Asteriksove SFRJ HC albume. Asteriks joj se mnogo dopao i ona sa nestrpljenjem ceka "nove" stvari (imam i ceo AZ ali moramo da ga citamo zajedno (za sta trenutno nemam bas vremena) da se ne bi raspali do kraja). Znaci u ovom slucaju je CK odradila vrhunski potez i mi cemo Asteriksa kupovati do kraja a verovatno ce Asteriks biti i kupovina za rodjendanske poklone njenim drugarima...
Da skratim, razocaran sam i cini mi se da VC nema leba po ovom pitanju, pa krecem da trazim alternativu za oba junaka |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/10/2018 : 13:30:42
|
Sve zavisi koliko ti jos fali do penzije. :D Te akod Dusman to zna. :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 03/10/2018 13:30:59 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40458 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/10/2018 : 14:14:58
|
Ja trubim godinama da su propratni materijali nepotrebni i time consuming za izdavaca. Kada izracunas ne isplati se toliko ulaganje na benefit koji donose izdavacu. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18970 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/10/2018 : 14:55:15
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Tokom Salona sam priupitao Dusana iz VČa u vezi integrala (i Taličnog i Umpah Paha) i dobio sam odgovor, da parafraziram, "radimo na Taličnom, ali traje to sa popratnim materijalima, nece biti za Sajam, planiramo neki ritam od jednog godisnje".
Na moj komentar da bi opusteno moglo i u brzem ritmu imajuci u vidu kako je prosao Asteriks (drugo izdanje prve knjige), odgovor je bio "eh, to je samo prva knjiga"... Odgovorio sam da bi bilo lepo da se kompletira pre nego sto odem u penziju sa mojim godinama, Dusan se nasalio "a bice do tada sigurno"
Prica sa popratnim materijalima je budalastina - jel VC klonira mrtvog Gosinija da ih pise pa toliko traje? Za ove dve godine bi prevrnuuo net uzduz i popreko pa bih skupio i preveo stvari za prva dva toma...
VC (i ostali izdavaci) mora da shvati da Talicni i Umpah Pah ne zanimaju mladju publiku nego nas matorce koji su ih citali u realnom vremenu. Mladja publika ce ovo videti samo ako im mi matorci ovo gurnemo pod nos.
Npr. moja cerka i ja smo u medjuvremenu procitali oba integrala Asteriksa i sve Asteriksove SFRJ HC albume. Asteriks joj se mnogo dopao i ona sa nestrpljenjem ceka "nove" stvari (imam i ceo AZ ali moramo da ga citamo zajedno (za sta trenutno nemam bas vremena) da se ne bi raspali do kraja). Znaci u ovom slucaju je CK odradila vrhunski potez i mi cemo Asteriksa kupovati do kraja a verovatno ce Asteriks biti i kupovina za rodjendanske poklone njenim drugarima...
Da skratim, razocaran sam i cini mi se da VC nema leba po ovom pitanju, pa krecem da trazim alternativu za oba junaka
naravno..knjiga godisnje je obicno sranje...Veseli nek se drzi Zlatne serije..knjige su za njih preveliki projekt . |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 03/10/2018 14:56:35 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21194 Posts
Posted - 03/10/2018 : 15:01:57
|
quote: Originally posted by kasper
pa toliko puta je receno 1-36 integrali, posle sc taman tih prvih 12 integrala da bude jedan lep celoviti asteriks. sta treba da rade, da nastave da pisu " i obeliks" ?
normalno je da nigde nisu rekli da će nakon 12.knjige ići integrali,jer bi im se prodaja novih albuma prilično smanjila;verujem da bi ne_mali broj njih strpljivo sačekao 13.knjigu sa brojevima 37-39,a ovo pojedinačne epizode preskočio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 03/10/2018 : 15:22:52
|
ok, sve je jasno, ali... zašto su onda prethodne dvije epizode objavljene u integralu? zašto nisu odvojeno išli i "pikti" i "papirus"? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 03/10/2018 : 15:51:01
|
quote: Originally posted by I like girlz
ok, sve je jasno, ali... zašto su onda prethodne dvije epizode objavljene u integralu? zašto nisu odvojeno išli i "pikti" i "papirus"?
Koji dio ti nije jasan, rade integrale 3u1, najavili su 12 komada koji sadrže 36 brojeva, broj 37 je izašao kao zaseban SC broj. I krenuli su sa ovim neobičnim izdavanjem prvog i zadnjeg integrala kako bi ''natjerali'' što više ljudi da popune rupu (ostalih 10 inetgrala). Sada idu integrali 2 i 11 pa 3 i 10... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 03/10/2018 15:51:44 |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 03/10/2018 : 17:53:36
|
quote: Originally posted by teller
Da skratim, razocaran sam i cini mi se da VC nema leba po ovom pitanju, pa krecem da trazim alternativu za oba junaka
naravno..knjiga godisnje je obicno sranje...Veseli nek se drzi Zlatne serije..knjige su za njih preveliki projekt .
Ne poznajem Dusana niti bilo koga iz VCa niti vlasnicku strukturu VCa, ali osecam da u redakciji VCa ima vajb "ja tebi vojvodo, ti meni serdare" / "puca na prslook, mi smo uspeli u zivotu, a dusmani nek crknu pljujuci nam pod prozor" cim smo se pojavili na netu ( ko nije neka procita ovaj Dusanov intervju glede Zagora https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2018&mm=09&dd=17&nav_id=1443640 )
zapravo pisuci gornje redove, rekao bih da je "amaterizam" rec koju sam trazio (al da ne brisem ovo gore)... |
|
|
Lukeruk
Average Member
Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
Posted - 04/10/2018 : 00:52:51
|
@Melusine
Trenutno ste mi jedan od omiljenih izdavaca, stoga ne mogu da precutim...
Stampa i dizajn ovih "Neonomikon" i "Kick Ass" su, na moju zalost, veliko razocarenje. Ocekivao sam da izdanja kvalitetom budu makar blizu, recimo vase Nove granice, ali ovo je prilicno ispod mojih ocekivanja. Iz stampe je sve izaslo previse tamno. "Kick Ass" sam procitao i iako uskracen za dozivljaj pojedinih boja, linija i detalja, uzivao sam uz strip, ali za ovog "Neonomikona" moram cekati suncan dan, jer samo na jakom dnevnom svetlu moze da se nazre sve sto je nacrtano. Mislim da vas je neko ko, ili radi pripremu, ili razdvaja boje za stampu, ili pak stampa, prevario.
Mozda ovo ne bih ni pominjao da je u pitanju sporadican slucaj, ali ista stvar se desila kod Merkuria i komesara Ricardija. Posebna je steta za komesara jer onaj crtez zasluzuje, ako ne B5 format, onda bar dobru stampu.
Sad kad ste uvideli da su moje kritike na mestu, nema potrebe da napominjem da su dobronamerne :)
Sto se tice Asteriksa, tu je stampa ok, ali potpuno cu biti srecan tek kada ga budem imao u 3u1 :)
|
Edited by - Lukeruk on 04/10/2018 00:54:54 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Posted - 04/10/2018 : 08:26:15
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
ok, sve je jasno, ali... zašto su onda prethodne dvije epizode objavljene u integralu? zašto nisu odvojeno išli i "pikti" i "papirus"?
Koji dio ti nije jasan, rade integrale 3u1, najavili su 12 komada koji sadrže 36 brojeva, broj 37 je izašao kao zaseban SC broj. I krenuli su sa ovim neobičnim izdavanjem prvog i zadnjeg integrala kako bi ''natjerali'' što više ljudi da popune rupu (ostalih 10 inetgrala). Sada idu integrali 2 i 11 pa 3 i 10...
znam ja kako su najavili, samo kažem da mi nema smisla da su od 3 nove epizode, dvije u jednom integralu ("pikti" i "papirus"), a treća posebno ("trka").
s kolekcionarske strane bi volio i smatram da je bolje bilo da su sve tri nove epiode ili išle u jednom integralu ili išle odvojeno kao "trka". |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Posted - 04/10/2018 : 08:27:29
|
a za umpah paha ti naravno ništa nisu odgovorili... |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/10/2018 : 09:07:56
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Koji dio ti nije jasan, rade integrale 3u1, najavili su 12 komada koji sadrže 36 brojeva, broj 37 je izašao kao zaseban SC broj. I krenuli su sa ovim neobičnim izdavanjem prvog i zadnjeg integrala kako bi ''natjerali'' što više ljudi da popune rupu (ostalih 10 inetgrala). Sada idu integrali 2 i 11 pa 3 i 10...
znam ja kako su najavili, samo kažem da mi nema smisla da su od 3 nove epizode, dvije u jednom integralu ("pikti" i "papirus"), a treća posebno ("trka").
s kolekcionarske strane bi volio i smatram da je bolje bilo da su sve tri nove epiode ili išle u jednom integralu ili išle odvojeno kao "trka".
Ček, ne znam da li sam dobro shavtio, ali ti bi htio da oni naprave 11 integrala 3u1, pa br 34 samostalan, poa onda ostala 3 opet u integralu? To mi nema nikakvog smila, ili sam ja neš krivo pokopčao... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 04/10/2018 : 10:16:46
|
a za umpah paha ti naravno ništa nisu odgovorili...
Nista, iako bi i to verujem bio zicer za integral u nekom tirazu od 500 komada... Pa nova Sybilline koju je objavio Strip Agent ima tiraz 350...
Evo i sugestije za novi projekat CK - Jerry Spring integrali, crno-belo kao sto je isao Marketprint/DW Porucnik Bluberi, ceo serijal od 21 epizode u 5 knjiga
https://www.bedetheque.com/serie-25269-BD-Jerry-Spring-L-integrale-en-noir-et-blanc.html |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21194 Posts
Posted - 04/10/2018 : 13:18:56
|
Nista, iako bi i to verujem bio zicer za integral u nekom tirazu od 500 komada... Pa nova Sybilline koju je objavio Strip Agent ima tiraz 350...
Evo i sugestije za novi projekat CK - Jerry Spring integrali, crno-belo kao sto je isao Marketprint/DW Porucnik Bluberi, ceo serijal od 21 epizode u 5 knjiga
https://www.bedetheque.com/serie-25269-BD-Jerry-Spring-L-integrale-en-noir-et-blanc.html
taman da uzmu to, pa da još više zakrve sa Darkvudom koji je za te integrale kupio prava;i krenuti da ih izdaje nakon što VČ izda treči integral Taličnog. |
Edited by - anto on 04/10/2018 13:20:03 |
|
|
Topic |
|
|
|