forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Fitness ili ostati u formi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 27/04/2019 : 20:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Reem spušta a ja dižem kg, ja sam sa cca 65 sad na 67-68kg, ista visina, ali ja izgledam puno puno manji od njega :P
I ručice su mi ko štapići :D

Što se tiče visine, mjerio se jučer, čak sam niži još 173 cm ako sam dobro izmjerio sa onim običnim metrom rekli bi zlobnici, osim što smanjuješ kilažu, gubiš i na visini

Ti bi DiSkAcH samo na svoju prehranu trebao pojačat dnevni kalorijski unos za nekih 300-500 kalorija (s tim da UH povećaš unos). Vjerujem da bi takvim načinom laganini dobio na masi
Ali još jedan uvjet po meni je da izađeš iz komforne zone (stana) i odeš u pravu teretanu kladim se da bi se rezultati brže vidjeli i da bi brže napredovao. Sve je na nama, u našim glavama, dal nešto želimo ili ne.

Ma ne, meni se to nakupilo od raznoraznih govnarija koje jedem, ne radim ja ni na masi ni na ničem takvom. Ja vježbam samo da nisam kompletno zakržljan jer puno sjedim za kompom i/ili ležim i čitam, gledam TV. A i zbog problema sa kičmom.

Evo ovaj tjedan se bacio na Hard Corps 22, odlično, paše mi tako kraće ali intezivnije.
Koga zanima za vježbat kod kuće, program je super.
Treba vam prostirka, utezi i šipka za zgibove.
Radi se 6 dana tjedno, jedan dan cardio plus core (trbušnjaci) cca 35min i drugi dan resistance (utezi, zgibovi, sklekovi) cca 23 min.
I onda nek neko kaže da nema vremena...samo i jedino volja

https://www.beachbodyondemand.com/programs/22-minute-hard-corps/workouts

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/04/2019 : 13:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
To mi se isto cini dobro :) ja kad je trening noge, onda si iskombiniram neke vjezbe sto M.Mlinaric pokazuje na youtubeu, ako si vidio ono "25 dana izazov". Ima bas dobrih vjezbi, a isto negdje u 20-tak minuta se moze napravit trening :) 30 sekundi se rade vjezbe, a a samo 10 sek pauze izmedju vjezbi. Mislim isto da svatko toliko ima vremena, samo kad se covjek dobro organizira, onda to ide.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/04/2019 : 13:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Uf, ne znam kako se kod kuće može napraviti dobar trening nogu...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/04/2019 : 13:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ne znam jesi komentirao mene ili DiSkAcH-a ja vjezbam u onom svom prostoru, ali ove vjezbe sto Mlinaric pokazuje na YT-u, onaj sumo bubanj pa samo sumo, pa gore-dolje u tom polozaju, cucnjevi, cucnjevi sa skokom itd. - eee da vidis kako zateze kvadriceps cak tko zeli, moze i sa opterecenjem radit te vjezbe, najvaznije je da boli noge su mi, vjerujem kao i vecini, najmrzi trening, ali fora budu ove vjezbe.

Edited by - ReemCP on 28/04/2019 13:32:28
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 29/04/2019 : 07:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ako se tiče mene, ima tu dosta toga od čega baš peku kvadovi, doduše listovi manje.
Skini sa PB pa pogledaj, probaj. Meni se jako sviđa jer je neki medium što se težine tiče (spašen si zapravo kratkim vremenom treninga), ali zato ima kao 9-i tjedan hell week gdje idu 3 videa odjednom, cca 1:15h...to nisam nikad odradio.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/04/2019 : 07:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Više sam mislio na to da svatko tko ide malo duže u teretanu može dignuti 100+kg u čučnju pa mi je teško zamisliti da se doma (bodyweight vježbe ili +lagane bučice) može napraviti kvalitetan trening nogu
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/04/2019 : 13:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U teretani je svakako bolje, ali mislim da i ovo nije lose za doma te neke vjezbe koje svako moze radit, a ne treba mu puno prostora. Nekako uvijek gledam da "boli" ili kako DiSkAcH veli, da "zapece" kad radis bilo koju vjezbu, kad ides do nekih svojih granica

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2019 : 13:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ne vidim napretka... od maja
nosam blokić i upisujem koliko sam čega odradio :D na svakoj mašini

nema bez pera i papira nikako napretka

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2019 : 16:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Možda će koga zanimat. ;)

https://www.iflscience.com/health-and-medicine/you-should-really-cut-down-on-the-protein-shakes-heres-why/?fbclid=IwAR1Z4Ds-HrOEOoEQGlvSs9HwHv6kXBuPi9DA1KFzAMolGEu9Pw1YtKISv70
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/05/2019 : 07:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ja proteinski shake pijem samo poslije treninga (sa svim tim dodacima koja idu, jel), obvezno poslije treninga i eventualno kad sam na nekom putu ili sam u takvoj guzvi da moram unesti proteine, a mozda taj trenutak nemam vremena da jedem. I mislim se toga drzat i dalje, sve kao dosad

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 03/05/2019 : 15:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ja sam te kerefeke odavno prestao piti jer sam skužio da nema razlike...kakogod okrenem sam žgoljav :D :D :D

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/05/2019 : 16:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Papaj više pa nećeš biti :)
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/05/2019 : 18:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nisu to kerefeke DiSkAcH Po meni je apsolutno bzv odradit trening, a da se poslije ne popije proteinski shake (ja još stavim dekstrozu i maltodekstrin, kreatin i glutamin).

Jer nije dovoljno samo odradit kvalitetan trening. Naše tijelo je tada u fazi oporavka i potrebni su mu proteini za obnovu mišića. A proetin iz sirutke je najbolji i najkvalitetniji, a kad još dodaš i dekstrozu, ona će ga prije "odvesti" do mišića (a upravo je ta brzina bitna da što prije stigne).

quote:
Ako tijelo ne nahranite proteinima, nivo kortizola će ostati visok (kortizol je hormon koji razbija mišićno tkivo i koristi ga za energiju) što će vježbanje učiniti besmislenim.

Zato nije ni čudno kad netko kaže da ne napreduje. Meni je taj obrok (dan kad je trening) najvažniji tog dana. Naravno, poslije toga 30-40 minuta se obavezno još unesu proteini i ugljkohidrati iz hrane. Oporavak mišića je jako bitan, jer trening stvarno nema smisla ako se ovako ne radi.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 03/05/2019 : 18:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
bzvz odraditi trening ako se poslije ne popije shake? ok ako ciljano treniras za neko natjecanje ili borilacki sport pa brojis svaki gram ali ne vidim zasto bi se neki prosjecan covjek zamara takvim stvarima, ljudi normalno i redovito trenirajte i pokusajte imati uravnotezenu prehranu gdje bi trebala prevladavati najvise hrana iz organskog uzgoja, to je cila filozofija..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 03/05/2019 19:03:27
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/05/2019 : 19:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Jasno se zna zasto se treba uzimat nakon treninga i sto se dogadja ako se ne uzima. Vrijedi isto za najobicnije rekreativce, prosjecne ljude kakav sam i sam. Meni to nije apsolutno nikakvo zamaranje, za po minute ga napravim i popijem. Sad kako god hoce, njihovo tijelo - njihova odluka

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 03/05/2019 : 19:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
A sto se to dogadja?

Ja ne pijem nikakve shakove..nikad u zivotu nisam popia shake, proteine nalazim u hrani, jaja, meso, riba, posni sir itd..i imam sve misice razvijene..

Ako je cilj funkcionalno tijelo (sto vecini prosjecnih ljudi jest) sa normalnom kilazom onda si covjek nece u glavu stavljati kako je trening besmislen bez shakea..jedino besmisleno je takva izjava..

Edited by - brni on 03/05/2019 19:27:39
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/05/2019 : 19:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Evo prave stvari; kajgana sa šparogama + za prilog 3 vrste quinoe

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/05/2019 : 23:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ne znam Brni sad jel me zezaš ili misliš ozbiljno ajde pod uslovom da ipak misliš ozbiljno..

quote:
Originally posted by brni

A sto se to dogadja?

Ja odradim kvalitetan trening, ajmo reć', u trajanju 45-60 minuta. Kako sam ja rasturio mišiće na treningu, sad slijedi razgradnja mišićnog tkiva, tzv. "katabolizam". E sad, ja to sigurno ne želim. Da bi to spriječio, potrebno je unijeti u organizam hranjive sastojke.

Pazi sad, tu dolazimo do pojma tzv. "anabolički prozor" nakon treninga, odnosno kratki period u kojem je idealno unesti hranjive sastojke, kvalitetne nutrijente kako bi se najbolje iskoristili, kako bih imao što veći učinak, što bolje napredovao.

Ako to ne učinim, ne unesem kvalitetne nutrijente nakon treninga, mišićno tkivo će povuć' proteine iz mojih vlastitih mišića i zato pričam da sam onda bzv odradio trening. Čemu sam se trudio? Jer meni nije cilj katabolizam, razgradnja mišića već anabolizam, izgradnja.

Vraćamo se na taj anab. prozor, tu nastupa proteinski shake koji je u tekućem obliku i koji će brže bit probavljen nego kruta hrana (mislim na proteine ove što si naveo riba, jaja, meso..).

Idealno je unesti kombinaciju P+UH. Whey protein iz sirutke kao izvor proteina, a dekstroza kao UH (drugom riječju - glukoza) koja će mi nadoknaditi glikogen (energiju koju sam potrošio na treningu).

Ali zašto baš dekstroza? Zato što ima visoki GI (glikemijski indeks). I što to znači?

quote:
Glikemijski indeks hrane je mjerna jedinica za brzinu kojom nivo šećera u krvi poraste nakon konzumiranja određene vrste hrane.

Dekstroza upravo ima visok GI, 100.

quote:
Inzulin je hormon koji luči žlijezda gušterača (pankreas), a služi za regulaciju šećera u krvi, te metabolizam ugljikohidrata i masti u tijelu. On je transporter koji omogućava glukozi da iz krvi prodre u tjelesne stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo. Glukoza je grožđani šećer u kojeg se, prilikom probave, rascijepe namirnice koje sadrže ugljikohidrate.

Upravo mi je namjera nakon treninga "isprovocirati" lučenje inzulina i na taj način nadomjestimo glikogen u našim mišićinim stanicama, i kako dekstroza ima usput i visok GI, ona brzo vodi tu glukozu do mišicnih stanica i povlači sa sobom i taj whey protein, glutamin i kreatin. Upravo mi je ta brzina i potrebna jer sjetimo se tog anab. prozora, kratkog perioda za kojeg bi ti nutrijenti trebali stići do mišića (spriječit razgradnju, potaknut izgradnju). Krutom hranom odmah poslije treninga to ne možemo postići (duže treba da se probavi). Meni su ovo logične stvari, nisu uopće besmislene. Tako je i prije bilo, vjerujem da je i sad. Jedino ako su se opet neke nove studije pojavile i rekle suprotno, kako znaju reć' ono što je prije bilo dobro, danas ne valja, pa opet nakon nekog vremena ipak valja, ne bih znao.

A sljedeci kruti obrok (P+UH) je meni negdje oko sat nakon treninga, netko piše da u roku 2h bi bilo dobro pojest takav obrok. Sad ovisi o pojedincu, uglavnom taj obrok je itekako važan. Ja sam prije bio idiot jer sam izbjegavao UH navečer nakon treninga jer nisam kužio ove stvari kako funkcioniraju.

Ja sve što radim, želim maks. učinak, o bilo kojem se poslu radilo. Ne želim ništa radit na 40-50%, trudim se u svemu maksimalno. Tako i ovdje želim izvući maksimum, i potrebno je znati što je čovjeku cilj. Meni je cilj mišićna masa, smanjenje masnih naslaga - definicija. Mislim da zasad dobro radim i lagano idem prema svom cilju.

A sad, ako ima ljudi koji žele radit treninge čisto da su samo aktivni, a ne zanima ih uopće masa ili definicija, ok. Kao što rekoh, svako neka radi kako hoće i želi, njihovo tijelo - njihova odluka Uvijek pokušavam shvatit nešto što radim zašto i kako to nešto funkcionira. Ne želim nikome pametovat, ja radim ovako i meni je ok, čini mi se ispravnim i logički.

-
-

quote:
Originally posted by lwood

Evo prave stvari; kajgana sa šparogama + za prilog 3 vrste quinoe

Svaka čast što si uslikao jedan obrok, bilo bi fora kad bi svako ponekad bacio koju sliku nekog obroka Lwood, kad budeš imao vremena, i ako ti se bude dalo, napiši samo gdje ima te quinoe za uzet (koja trgovina ili ima svuda) i kratki recept, kako se sprema..

Edited by - ReemCP on 03/05/2019 23:36:17
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 04/05/2019 : 08:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Naravno da te zezam..

Lipo si ti to objasnia, sjedi 5..

Edited by - brni on 04/05/2019 08:53:57
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 04/05/2019 : 17:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
A znam da se voliš šalit, pa reko jučer mislim, koji mu je Shvaćam te i ovo što si ranije pisao, ima ljudi koji nisu nikada u životu popili nikakav shake niti ikakve vitamine uzimali, pa su stijene od čovjeka, ono, ima ih. Pogotovo kad vidim neke što rade na bauštelu ili recimo radnike na pilani, samo kad vidiš neke od njih koju imaju podlakticu

Ali pisao sam da je bolje sa ovim shakeom tko trenira i tko želi možda bolje rezultate, pogotovo mislim da su proteini jako važni kad si na definiciji kad ne uzimaš toliko ugljikohidrata. Pisali smo kroz temu da je dobra kombinacija poslije treninga (tko nema whey) banana-mlijeko-žlica meda, to sve pomiješat (med isto ima visok GI).

A sjećam se tamo 2004/2005 da je neki lik u teretani u Zg-u pred kraj treninga znao jesti/grickati grožđice što je u biti odlična zamjena za dekstrozu. A poslije toga je uskoro odmah u svlačionici pio whey sa vodom (ne sa mlijekom, sporije se probavljuje, zato je najbolje sa vodom).

Edited by - ReemCP on 04/05/2019 17:44:00
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/05/2019 : 16:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Quinoju moš kupit u dm-a. A priprema ti je laka,prvo u procidaljki dobro ispereš zrna da se rješiš gorčine,onda staviš da prokuva i onda kuvaš nekih 25 minuta da zrna omekšaju.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 05/05/2019 : 17:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

A znam da se voliš šalit, pa reko jučer mislim, koji mu je Shvaćam te i ovo što si ranije pisao, ima ljudi koji nisu nikada u životu popili nikakav shake niti ikakve vitamine uzimali, pa su stijene od čovjeka, ono, ima ih. Pogotovo kad vidim neke što rade na bauštelu ili recimo radnike na pilani, samo kad vidiš neke od njih koju imaju podlakticu

Ali pisao sam da je bolje sa ovim shakeom tko trenira i tko želi možda bolje rezultate, pogotovo mislim da su proteini jako važni kad si na definiciji kad ne uzimaš toliko ugljikohidrata. Pisali smo kroz temu da je dobra kombinacija poslije treninga (tko nema whey) banana-mlijeko-žlica meda, to sve pomiješat (med isto ima visok GI).

A sjećam se tamo 2004/2005 da je neki lik u teretani u Zg-u pred kraj treninga znao jesti/grickati grožđice što je u biti odlična zamjena za dekstrozu. A poslije toga je uskoro odmah u svlačionici pio whey sa vodom (ne sa mlijekom, sporije se probavljuje, zato je najbolje sa vodom).

Kaže Schwartzeneger da je najbolje piti sa Šnapsom.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14723 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 05/05/2019 : 17:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Quinoju moš kupit u dm-a. A priprema ti je laka,prvo u procidaljki dobro ispereš zrna da se rješiš gorčine,onda staviš da prokuva i onda kuvaš nekih 25 minuta da zrna omekšaju.

Hvala ti, jako jednostavno inače, u dm-u sam kupio one chia sjemenke, baš ću kad budem išao bacit još pogled što imaju.
quote:
Originally posted by sumohrvat

Kaže Schwartzeneger da je najbolje piti sa Šnapsom.

Aha, vidio sam, opičen je skroz i kao malo šnapsa se doda, a on nalije pola boce

quote:
Originally posted by verab

evo ko zna znanje. šta je stariji sve je luđi i bogu draži (uf, kad će više novi terminator)

:)

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 05/05/2019 : 18:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Zaustavi te murija i pita jeste pili šta....
A ti kažeš... Maaaa ništa, samo proteinski shake, upravo sam odradio trening u teretani. A u sebi imaš 2 promila 😂😂😂😂
Ali valjda Arnie zna najbolje...
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 05/05/2019 : 18:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Frajer dodao barem 1dcl Šnapsa koji ima od 40 do 60 posto alkohola 😂😂😂😂😂
Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000