forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/10/2023 : 23:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Što bi značilo da za ww prava ne triba tražiti “dozvolu” čk što se ovdje spominje.

Edit:
Tko je zainteresirana strana kod uvoza stripova bez ww prava a koji još nisu ili možda ni neće biti objavljeni u Srbiji?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter

Edited by - Renky on 04/10/2023 23:18:18
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/10/2023 : 23:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Zainteresovana strana, u ovom slučaju ČK, može da nakon što je uvezen neki naslov, za koji izdavač nema prava ww, tuže uvoznika zbog kršenja njihovih prava. Tamo gdje ne postoji osnova za to uvoz izdanja ide kao i obično. Ne znam šta je toliko nejasno i imam utisak da tribinu nije ni pogledana u cjelinu već se nešto parcijalno komentariše.

Koji ti točno dio ovdje nije jasan?

Što se starih izdanja tiče u DW tiče, priča je ovakva. Ja nisam ni znao da imam WW prava za DC. Ozbiljno:) Kad sam pregledavao stare ugovore, u krovnom ugovoru za DC je pisalo samo Croatia. Tako da onda cijelu ovu godinu nisam ni slao svoja DC izdanja u Srbiju. Tek sam nedavno pregledavao neke annexe ugovora za i vidio da je jednom annexu dodan teritorij za cijelu EX-Yu, to je bilo negdje 2013, u vrijeme kad je Beli Put još uvijek pokušavao zadržati prava za Srbiju, iako su bili odavno mrtvi i pokojni pokušavali su na sve načine spriječiti DW da dobije prava za DC, pa su Fibra i DW zajednički nastupili prema DCiju i dogovorili suradnju i kao posljedica su i DW i Fibra dobili prava na teritorij cijele exYu. Ali meni to nije bilo bitno, nikad mi to nije trebalo, pa sam na cijelu priču bio zaboravio. Uglavnom, fast forward na ljeto 2023., super, imam prava za DC, baš dobro, to znači da možemo poslati te stripove u Srbiju. Međutim ne. Bora ne dozvoljava uvoz DC-ja ni Alan Fordu ni Darkwoodu. Bulevar Books ih je uvezao, Bora je došao tamo u knjižaru, napravio scenu i natjerao je Bulevar Books da povuku sve Fibrine DC naslove iz prodaje. Na to sam ja prošli tjedan zvao Slobu iz DW i pitao što je sad to, objasnio mu situaciju, poslao ugovor. Sloba je nazvao Boru i pitao ga zašto ne dozvoljava uvoz ako su prava osigurana, ovaj se nešto izvlačio, ali na kraju kad mu je pokazan ugovor crno na bijelo, nije mogao nego odobriti uvoz. (mislim, ono, hej, on, veliki boss, odobrava uvoz Alan Fordu i Darkwoodu!?! Jebote.) Da Sloba nije urgirao, ni DW ni AF to ne bi uvezli zbog straha od Bore i njegove odmazde.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=53557&REPLY_ID=2603845

Trouble will find me
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1922 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 05/10/2023 : 00:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote

Isto objašnjenje je o DC (ugovor itd) je dao i Slobo na tribini.
Nije mi bas jasno što se žestiš na mene ali dobro.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/10/2023 : 00:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Može još neki Sherlock Time u Srbiju...
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/10/2023 : 07:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Pa naravno kad je kod tebe Srbija = Alan Ford.

Imao je DW nedavno veliku dopunu Fibrica.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2023 : 09:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto objašnjenje je o DC (ugovor itd) je dao i Slobo na tribini.
Nije mi bas jasno što se žestiš na mene ali dobro.

Ma ne žestim se samo ne razumijem zašto pišeš ovo "Zainteresovana strana, u ovom slučaju ČK, može da nakon što je uvezen neki naslov, za koji izdavač nema prava ww, tuže uvoznika zbog kršenja njihovih prava. Tamo gdje ne postoji osnova za to uvoz izdanja ide kao i obično."

Dakle, sjetimo se samo kako je Lažljiva Pizda na početku pričala kako strani agenti (u narodu od milja zvani Hans) zahtijevaju od izdavačke nejači u Srbiji da ih brane od kletog stranog agresora itd itd itd. Pa se evo prije par dana na ovoj tribini pokazalo da Hans nije tražio ništa nego je Bora Damping to sve zamislio i orkestrirao. Nadalje, u teoriji, nema ucjena, nema zabrana, strogo se poštuje zakon - ako izdanje ima licencu za RS, sve u redu, ako nema - nema uvoza. U praksi, bez obzira što neko izdanje ima licencu za RS, ako Bori Dampingu to ne odgovara, on ne dopušta uvoz. A zašto ga uvoznici slušaju i pokoravaju mu se, to pitajte njih.

Trouble will find me
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 05/10/2023 : 09:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Znaci Lazljiva Pizda i Prokleta Hulja :-)
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 05/10/2023 : 09:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ono sto je tragikomicno je, da Bora 2012.g dumping politikom nista nije uradio, sa cenama npr Dzeremaje integrala od 8eur mogao je zakopati Strip Agent. Da se drzao politike kvaliteta, da Valijanta nakon Rotogr ne salje u Simbol, i sl. Da se drzi kvalitetnih stamparija, uz svoje velike tiraze, on bi i dalje imao najpristupacnije cene. Za razliku od neshvatljivog Dw, uzeo je najkomercijalnije naslove, poznate od ranije. Da se drzao kvaliteta sa svojim resursima zakopao bi vecinu ostalih kuca, pa i Fibru, sto je u jednom periodu bilo vidljivo i od strane Marka. Ali on se na svoju nesrecu okrenuo mafijaskim metodama, naviknut na SRB poslovanje, na koncu ce zakopati sebe, a Fibru je ocvrsnuo jos vise. Ima dobra rec za njega, ali nije za narod.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2023 : 09:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Znaci Lazljiva Pizda i Prokleta Hulja :-)

Bora Damping mi se više sviđa:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 05/10/2023 : 09:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
To mu ide uz Talicnog, ali mislim da je Loazel pogodio :-)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/10/2023 : 12:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Bora Damping mi se više sviđa:)

Eng. dump (izgovara se damp) = smetlište ili što bi rekli susjedi đubrište
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40320 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/10/2023 : 12:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ne prilice nikom takvi recnici "pizda" i slicno. Ovo citaju i mnogi ljudi koji nisu na forumu. Citiraju se odavde i sl. Daj vratite to na normalan nivo komunikacije.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2023 : 13:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma baš me briga. Ja sam Vuku malo previše puta pružio ruku pomirenja. Dosta je bilo. Vrijeme je da se stvari nazovu pravim imenom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1094 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 05/10/2023 : 13:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma baš me briga. Ja sam Vuku malo previše puta pružio ruku pomirenja. Dosta je bilo. Vrijeme je da se stvari nazovu pravim imenom.

Već je i vrijeme ako možeš, jer od nas forumaša slaba korist, da iskoristiš sve što možeš da zaštitiš svoj interes.

Ne znam koliko ti RH ili EU u tome mogu pomoći i dal' ima neke šanse da se njih cimne da to počnu riješavati.

Jer ovo stvarno više nema veza s zdravim razumom i radi popriličnu štetu, možda više u Srbiji a manje u Hrvatskoj ali ipak se radi šteta.

Meni je jasno da ČK svojim prljavim i ucjenjivačkim potezima štiti svoj interes ali tome treba stati na kraj. Pa makar ČK nestao sa scene.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1952 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 05/10/2023 : 14:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Lažljiva Pizda

Nemoj da psujes bivse clanove foruma. Manhunter ce da te banuje bez ili sa opomene!
Mene je bas zbog toga opomenuo a kasnije i banovao.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40320 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/10/2023 : 14:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma OK. Ali sta ce ti etiketa prostaka bezveze..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 05/10/2023 : 14:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ljudi se ugledaju ovde na tebe Markose, ako gazda krene da koristi takav rečnik, otključaćeš vrata ludnice i ima da i drugi krenu tako. I to ne samo po Bori i ekipi već i jedni po drugima po forumu. A onda će brzo da ode sve u majčinu ovde.

Edited by - Red Marquis on 05/10/2023 14:21:56
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/10/2023 : 14:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, jebi ga, u pravu si. Dobro, smislit cu nesto bnignije. Ali Bora Damping ostaje:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/10/2023 : 14:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Moze Dlakavi Lazljivko. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/10/2023 : 15:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, jebi ga, u pravu si. Dobro, smislit cu nesto bnignije. Ali Bora Damping ostaje:)

Nisi robot.
Pičkaraj kad ti dođe.
Pa nisi miteleuropejac pobogu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/10/2023 : 15:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Psovanje je zakon! I ja stalno psujem, jebi ga...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2023 : 15:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zainteresovana strana, u ovom slučaju ČK, može da nakon što je uvezen neki naslov, za koji izdavač nema prava ww, tuže uvoznika zbog kršenja njihovih prava. Tamo gdje ne postoji osnova za to uvoz izdanja ide kao i obično. Ne znam šta je toliko nejasno i imam utisak da tribinu nije ni pogledana u cjelinu već se nešto parcijalno komentariše.

vidim da si već i ranije stajao na stranu ovih ucenjivača,i uvek me začudi kada to ponoviš.
Evo ti prosto pitanje - kako uvoznik može da zna da li je izdavač za određeni strip uzeo vrldvajd licencu?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/10/2023 : 16:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kod Francuza može da se vidi za koje države su prodata prava, kao i ime izdavača. Ili može da se pošalje mejl sa upitom, obično odgovaraju istog dana.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/10/2023 : 17:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
I usput se zapišeš za magnet kičme, predaš papire za novu osobnu, platiš račun za internet, popiješ kavu…

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

stbojan
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 29/10/2011

Posted - 05/10/2023 : 17:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send stbojan a Private Message  Reply with Quote
Odslušah napokon tribinu i realno ovo je u najmanju ruku bilo pretužno. Umesto da se iskoristi javni nastup za konkretno predstavljanje ciljeva, planova, rešenja ili onoga što je možda kao uradjeno do sada, dobili smo jednu veliku kuknjavu i još veće ništa.

I dok negde kapiram šta je Sloba DW želeo u pokušaju (i preostalom vremenu) da kaže i uopšte o čemu je hteo da priča, kao i donekle Laki BK, sve ostalo je teško svarljivo. Nisu mi jasni ni neki članovi udruženja koji dopuste da ČK na ovakav način hajdžekuje zajedničku tribinu i pretvori je u jedan veoma degutantan verbalni napad na Fibru i to sa onako jadnom argumentacijom i logikom povezivanja činjenica i dešavanja na tržištu poslednjih godina.

Uz sve to meni je ceo taj nastup ČK delovao kao izrazito loš pokušaj opravdanja za neki lični poslovni neuspeh i to kroz omalovažavanje tudjeg uspešnog rada i poslovanja. Klasična zavist, demagogija i spinovanje činjenica... neko bi mogao da kaže.

Nekada sam na ovakve manifestacije (bilo u Srbiji ili Hrvatskoj) odlazio sa guštom, da vidim neke ljude, izdavače, popričamo neobavezno i to... sada mi je mučno bilo sve ovo i da odslušam. Verujem i da ovakav narativ i delovanje koje su isforsirali ČK i Komiko na početku svega ovoga, svakako neće ništa dobro doneti strip scenu u regionu. Valjda će se neko ubrzo dozvati pameti...
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000