Author |
Topic |
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 24/07/2010 : 20:11:26
|
quote: Originally posted by anto
Prijatelju, tražio sam taj topic danas 20 minuta, ali nisam mogao da ga nađem; u čemu je štos ??? Gde je uopšte taj topik ?
Evo, Ultras je bio brzi Ima i za Ridjobradog. Pa pratim ja prijatelju, imam utisak da samo nas dvojica i Bob Rok i pratimo kad ce Spirou |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/07/2010 : 22:57:43
|
Spirou je čista klasika, strip koji se, po meni, mora imati u kolekciji(isto kao i Iznogud). |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 24/07/2010 22:58:15 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/07/2010 : 09:45:58
|
Spirou je čista klasika, strip koji se, po meni, mora imati u kolekciji(isto kao i Iznogud).
Tek sad vidim ovaj post. A s Iznogudom ostadosmo na onih 8 brojeva i ni makac dalje |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 31/07/2010 : 13:10:45
|
Spirou je čista klasika, strip koji se, po meni, mora imati u kolekciji(isto kao i Iznogud).
Ja bih tu pridružio još Princa Valijanta,Bluberija,Gašu,Asterixa,Indijansko leto,Taličnog Toma,Stiva Kenjona...sve je to,takođe klasika!!! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/05/2011 : 05:50:08
|
quote: U prodaji su dva nova albuma Spiroua & Fantasija! Riječ je o albumima broj 3 i 6 prema originalnoj numeraciji, a naslovi su Crni klobuci (Rosy / Franquin) i Nosorogov rog (Franquin).
Spirou 3 - Tvrdi uvez, 60 stranica, kompletno u boji, cijena 90,00 kn. Posebna cijena 75,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 2.7.2011.
Spirou 6 - Tvrdi uvez, 64 stranice, kompletno u boji, cijena 90,00 kn. Posebna cijena 75,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 2.7.2011.
http://www.libellus.hr/izdavastvo/index.php |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
perque
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 28/09/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 24/08/2013 : 22:03:27
|
I napokon ću kompletirati Frankenovog Spiroua!
Još će ti faliti specijalna izdanja (koja nisu albumi), ali to je Darkwood obećao. Valjda nećemo dugo čekati specijalce. Hura! |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 24/08/2013 : 22:29:02
|
quote: Originally posted by Shuckey
Još će ti faliti specijalna izdanja (koja nisu albumi), ali to je Darkwood obećao. Valjda nećemo dugo čekati specijalce. Hura!
pa da, fale i ti specijalci;ali mislio sam ovde na regularnu seriju. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 24/08/2013 : 23:30:51
|
Još će ti faliti specijalna izdanja (koja nisu albumi), ali to je Darkwood obećao. Valjda nećemo dugo čekati specijalce. Hura!
Šta su ti specijalci i koliko toga ima? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Posted - 25/08/2013 : 09:43:29
|
pa da, fale i ti specijalci;ali mislio sam ovde na regularnu seriju.
I to još neče biti kompletno, jer ima još ovaj album :
http://en.wikipedia.org/wiki/Tembo_Tabou |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 05/03/2015 : 15:30:09
|
zna li ko - zašto je LL objavio Toru Torapu? em,kako sam skapirao (tek treba da je pročitam), ova epizoda je nastavak priče iz prethodnog albuma,em je ubačena totalno preko reda. U čemu je štos? |
Edited by - anto on 05/03/2015 16:04:12 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 06/03/2015 : 12:08:13
|
Spirou & Fantasio 1: 4 puta Spirou ... i Fantasio (Libellus)
Prvi album jednog od najvažnijih strip serijala Francusko-Belgijskog stripa, čiji kultni status nije ništa manji od jednog Asteriksa,Bluberija,Tintina,...Možda Spirou nije imao takav tretman i u ex Yu,ali danas, zahvaljujući izdavačkim kućama Libellus i Darkwood,publika sa ovih prostora može da maksimalno uživa u avanturama ovih junaka.LL je krenuo hronološki od prvog broja, DW od pedeset i prvog,sa tim što će izbacivati i neke specijalce i albume iz spin off serijala "Jedna avantura".Ako Bog da,za neku godinu će se spojiti,pa ćemo imati kompletan opus najdugovečnijeg BD serijala.
Kad sam krenuo sa čitanjem ovog albuma,imao sam strah da li će mi se svideti,jer je ovaj album objavljen tačno 65 godina,te je postajala osnovana bojazan da je vreme učinilo svoje. Pa ipak,nije Franken bez razloga jedan od najvećih strip autora - 4 puta Spirou ... i Fantasio je krajnje šarmantan i zabavan strip, u kome sam zaista uživao. Prva epizoda se sastoji iz četiri kraće priče (dve baš kratke i dve nešto duže) - prva je špijunsko-akciona sa zapletom oko tajnih spisa ludog naučnika,druga je sportsko-akciona, gde se Spirou suprotstavlja lokalnom mangupu u jednom boks meču (i ovde se ne spominje Fantasio), treća je mali intermeco (da je tako nazovem) gde Spirou jaše jedno totalno blesavog konja, i u zadnjoj S&F rešavaju jedan neobičan rat na izvesnom Afričkom ostrvu. Sve priče su jako dobro do odlične (Nacrti za robota 8/10,U ringu 10/10,Na jahanju 7/10 i Pigmeji 9/10).
Vidljiv je uticaj Eržeovog Tintina na Frankenov rad u ovom albumu,kako scenaristički tako i crtački.Svaka tabla ima po pet kaiševa,odnosno svaka tabla po nekih petnaest vrlo sitnih sličica (sitnih u odnosu na dalnji stil crtanja ovog stripa). Priče su me svojom atmosferom podsetile,kao što rekoh na Tintina,ali i na neke filmove tih vremena, kao De Sikine Kradljivce bicikala,....
9/10 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 06/03/2015 : 16:01:29
|
Spirou & Fantasio 2: Vještac iz Gljivodvora (Libellus)
Ovaj album je Libellus prvo objavio, (relativno) davne 2005. godine.Zanimljivo je videti u impresumu sva ta imena,koja onda nisu bila zvučna,ali danas toliko bitna za strip scenu.Osim Dada,kao vlasnika i urednika,pominju se i stanoviti Marko Šunjić (redakcija),Slobodan Jović (saradnik),Darko Macan (prevod),Vedran Jelenić,vlasnik zagrebačke striparnice Asteroid B612,Melina Mikulić,Kowalsky,...
Vještac iz Gljivodvora je po stilu crtanja,klasičan Spirou,sa po osam sličica na tabli.U ovom albumu,prvi put se pojavljuje grof od Šampinjaka/Gljivodvora,ali i ostali žitelji ove varošice koja će u narednim brojevima biti često mesto dešavanja S&F avantura. Franken je crtač,a kao scenarista se prvi (a mislim i poslednji) put pojavljuje izvesni Jean Darc. S&F za odmor biraju kampovanje u prirodi,a za destinaciju se odlučuju za mirno i lepo mesto Gljivodvor (u srpskom prevodu Šampinjak).Međutim,tamo se dešavaju jako čudne stvari, pojavljuju se ogromni zečevi,krave kopne za jedan dan,svinje su plave sa crnim tufnama,...Priroda kao da je poludela.A na sve to,svugde se pojavljuju neobične pečurke.Meštani za sve okrivljuju jednog ciganina čergara koji je skoro stigao u njihov kraj sa porodicom,kao vešca,mada određeni znaci upućuju i na zamak grofa,vrlo zagonetne ličnosti. Priča u ovom broju ima izvesne uspone i padove.Prva trećina mi je jako dobra,pa onda ide jedan deo ne tako kvalitetan,da bi zadnja trećina,koja se dešava u gradu,opet donela sjajne i zanimljive događaje.
(stamena) 8/10 |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 09/03/2015 : 00:51:40
|
Spirou & Fantasio 3:Crni klobuci (Libellus)
U trećem albumskom izdanju avantura S&F ponovo se primenjuje koncept iz prvog broja - 4 kraće priče,5 kaiševa sa po 3 sličice, sve to u Tintin retro stilu. Dve epizode potpisuje Franken,dve Žiže,još jedna legenda francuskog stripa,i čovek koji je Frankenu pomogao oko ulaska u svet devete umetnosti. Prva pričica se bavi odlaskom S&F na Divlji zapad, u jedan autentičan kaubojski gradić,gde naše junake očekuju brojna neprijatna iznenađenja.Zatim se hvataju u koštac sa ludim mađioničarem/fakirom koji čini da osobe počinju da levitiraju kad on to zaželi,a sve to u cilju razbojništva.Nakon ove avanture selimo se na Azurnu obalu,gde Fantazio počinje da se bavi poslom turističkog prevoznika na svom brodiću, i pri tom zajedno sa Spiroum upada u kriminalne radnje.U zadnjoj priči glavni junaci pokušavaju da raskrinkaju nelegalno prebacivanje droge preko granice.
Zabavno,šarmantno,duhovito.Oseća se duh pedesetih godina, sve sa tadašnjim stilom oblačenja,automobilima,arhitekturom,ponašanjem ljudi.
Možda mi ovaj album nije toliko dobar kao prvi (u kojem je priča sa boksom izdigla kvalitet cele knjige),ali je svakako užitak zagarantovan
8/10 |
Edited by - anto on 23/03/2015 19:24:30 |
|
|
Topic |
|