Author |
Topic  |
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 16/08/2012 : 18:04:51
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by mladjo
da, u jednom trenutku je prodaja bila 40 000 prodanih primjeraka po broju. Još jednom: 40 000 prodanih primjeraka po broju.
...
Danas zvuci smjesno da je Sirius ukinut kad mu je prodaja pala na 10000 primjeraka.
da i hiper inflacija i raspad jednog sistema i države... u tim uvjetima nije imalo smisla da se nastavi izdavati nešto od čega nema nikakve ekonomske koristi
meni je trebalo 15 godina da ga skupim i sad ga čitam broj po broj između dvije knjige... na 30. sam broju... ima sranje brojeva i sjajnih izdanja...
najdražio dio su mi uvodnici i kasapljenje onih koji šalju svoje priče :D poslije siriusa idem na ALEF pa onda FUTURA te ZNAK SAGITE :D
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 16/08/2012 : 18:06:30
|
quote: Originally posted by mladjo da, sa robotima je odličan broj. Sjećam se priče LAŽLJIVAC. Eh, dobri stari Asimov... A od SF erotike je ponajbolja bila BOJA MODRINE. Čini mi se da je u tom broju...
bila je jedna priča GURANJU JE KRAJ :D i dnevnik djevojke iz 25 st.
izvrsne priče... pogotovo kad se usisivač zaljubi u vlasnicu te kada ljudi kube prihičku moć nakon prvog seksa...   |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/08/2012 : 18:47:52
|
quote: Originally posted by zeljko
čitam ovaj prvi YU sirius i nisam zadovoljan, zato je i bio samo prvi :D
Mislim da je kasnije bio još jedan, mislim da sam vidio dva broja...
Nego, očito je veći dio publike nerviralo objavljivanje dijela domaćih priča, koje su kao manje kvalitetnije, a opet zauzimaju mjesto renomiranim stranim piscima. U prvom broju Future u uvodniku je urednik izričito naglasio "da NEĆE biti domaćih priča dok se kvalitetom ne približe onima iz bijelog svijeta". A to se i u Futuri kasnije promijenilo, razmatrale su se i objavljivale domaće priče. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 16/08/2012 : 19:17:57
|
Procitao Simakovu Tranzitnu stanicu. Sta reci.. obozavam njegov stil pisanja, medjutim sama prica me i nije toliko odusevila. Pocetak obecaje puno i odmah te primi dok bi negde na sredini polako poceo gubiti interes, a tek kraj je toliko zbrzan i neuvjerljiv da dodatno kvari utisak. Ne zelim da zvucim previse negativno jer knjiga daleko od toga da je losa, ima sjajnih poglavlja, pogotovo kad nam autor predstavi odnos izmedju cuvara stanice Enoha i njegovog vanzemaljskog prijatelja Uliksa, ili opcenito kultura i ponasanje bica koji putuju kroz stanicu na Zemlji, mogli bi mirno da ih svrstamo kao ultimativni primer za knjigu bontona i lepog ponasanja:) Solidna knjiga vrhunskog autora. Jos uvijek jurim Klifordov "Grad" nikako da naletim na tu knjigu.
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 16/08/2012 : 20:23:00
|
quote: Originally posted by DeeCay
čitam ovaj prvi YU sirius i nisam zadovoljan, zato je i bio samo prvi :D
Mislim da je kasnije bio još jedan, mislim da sam vidio dva broja...
Nego, očito je veći dio publike nerviralo objavljivanje dijela domaćih priča, koje su kao manje kvalitetnije, a opet zauzimaju mjesto renomiranim stranim piscima. U prvom broju Future u uvodniku je urednik izričito naglasio "da NEĆE biti domaćih priča dok se kvalitetom ne približe onima iz bijelog svijeta". A to se i u Futuri kasnije promijenilo, razmatrale su se i objavljivale domaće priče.
to je snobizam... elitizam ili kako već se zove književno preseravanje...ljudi su svugdje isti samo je engleski izvršio kolonizaciju pa se on najviše probija... i prateći jezici a mi smo poznati po tome da nam je tuđe bolje 
2-3 domaće priče po broju je sasvim normalno... i ok... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 16/08/2012 : 20:23:29
|
@ordell svašta... ti kentauri na svakom koraku... jer je tiraž bio 7000 |
Edited by - zeljko on 16/08/2012 20:23:56 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 16/08/2012 : 20:32:20
|
Znak Sagite nisam ni znao da postoji, 19 brojeva je izašlo? to je neka periodična revija, a?
Željko, jel uzimaš Sirius B? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 16/08/2012 : 21:43:59
|
ne uzimam sirius B jer nemam priliku ali bih sigurno uzimao
ZS je nešto kao periodično izdanje sa kritikama knjiga filmova i tako... više liči ko kakva knjiga :D |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 16/08/2012 : 22:48:20
|
@ordell svašta... ti kentauri na svakom koraku... jer je tiraž bio 7000
Kod nas malo teze.. pre nekih 5-10 godina kentaura i polarisa na kile ali sad ulazim u antikvarnicu i nema 3 knjige od sf-a. Doduse mogao bih na netu da potrazim al malo sam lenj za to:)
Nego jesi citao Hronike Ambera? To mi je sledece za citanje.
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 17/08/2012 : 11:50:22
|
jesam samo prvu knjigu... druga je na listi za čekanje dobra stvar za sedamdesete...meni je ok i danas... mada sada je to pisanje zastarjelo... u poređenju s MARTINOM zelazni prepričava događaje... našao sam pasuse gdje zelazni priča u 2-3 rečenice nešto što bi kod martina bilo 10o stranica :D
|
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 17/08/2012 : 14:32:50
|
jesam samo prvu knjigu... druga je na listi za čekanje dobra stvar za sedamdesete...meni je ok i danas... mada sada je to pisanje zastarjelo... u poređenju s MARTINOM zelazni prepričava događaje... našao sam pasuse gdje zelazni priča u 2-3 rečenice nešto što bi kod martina bilo 10o stranica :D
Da to Martin moze naucit bio bi daleko citljiviji  |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 17/08/2012 : 21:43:29
|
quote: Originally posted by Mali_Mate Da to Martin moze naucit bio bi daleko citljiviji 
Mate, tebi Martin nije čitljiv? Baš bih za njega rekao da ga je lako čitati. Ne znam, ja sam uživao samo čitajući, nevezano uz samu radnju; i (skoro) nikad mi nije popuštala pažnja. Pogotovo pred kraj poglavlja, kad uvijek iskoči neki twist...
Tebi se ne sviđa njegova saga? Kakvi su mu stariji romani?
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 17/08/2012 : 22:50:26
|
veoma je teško pročitati jedan sirius u cugu razni stilovi pisanja i teme otežavaju čitanje radna jedne priče bude dobra a stil loš drugi stil je super ali je radnja bezveze
zato nekad sirius čitam toliko dugo kao recimo knjigu od 300-400 stranica YU sirius planeta fer pleja je super... + referenca na jednu od pročitanih priča u siriusu :D univerzalni jezik |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 18/08/2012 : 00:00:46
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Mali_Mate Da to Martin moze naucit bio bi daleko citljiviji 
Mate, tebi Martin nije čitljiv? Baš bih za njega rekao da ga je lako čitati. Ne znam, ja sam uživao samo čitajući, nevezano uz samu radnju; i (skoro) nikad mi nije popuštala pažnja. Pogotovo pred kraj poglavlja, kad uvijek iskoči neki twist...
Tebi se ne sviđa njegova saga? Kakvi su mu stariji romani?
Nene, nisam to htio reć
čitljiv jest, al da mu treba urednik koji će mu izbacit 300 nepotrebih stranica - treba  |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 19/08/2012 : 21:34:37
|
quote: Originally posted by zeljko meni je trebalo 15 godina da ga skupim i sad ga čitam broj po broj između dvije knjige... na 30. sam broju... ima sranje brojeva i sjajnih izdanja...
najdražio dio su mi uvodnici i kasapljenje onih koji šalju svoje priče :D poslije siriusa idem na ALEF pa onda FUTURA te ZNAK SAGITE :D
Ja sam komplet Siriusa dobio na poklon (izuzev br. 15 i 143, trazim ih) i ja citam broj po broj izmedju knjiga, neki dan procitah dvanaesticu. Isti utisak kod mene - neki su super a neki jedva citljivi. Komplet Alefa sam nedavno nabavio, procitao sam 8 brojeva i mogu reci da je Alef sadrzajno nabolji SF almanah koji je kod nas izlazio. Jedan roman u nastavcima, jedna duza i dvije-tri kratke price, intervju, dva eseja o SF-u, reportaze o SF konvencijama u nas i vani, urnebesne recenzije filmova, knjiga i gomile interesantnih informacija. Steta sto nije potrajao duze od 26 brojeva. Znag Sagite sam skoro sakupio, to bar nije problem a na Futuru se jos nijesam zalijetao, a i tu cu traziti komplet.
Je li izasao Titan? |
... |
Edited by - vope on 20/08/2012 19:09:51 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/08/2012 : 09:12:07
|
Andromedin soj. pocne zanimljivo. uvuce te u pricu i kasnije se razvodni.na kraju mije ostao osjecaj da sam cijelo vrijeme cekao da se neato dogodi a nisam to docekao do kraja knjige.
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/08/2012 : 22:56:45
|
Stanislav Lem:FIJASKO

Lemova imaginacija, koja graniči jedino sa nedostižnim, u ovoj njegovoj kasnijoj fazi nije izgubila ništa na svojoj bistrini i snazi, dapače, zreliji Lem samo je ukrstio svoje nevjerojatne spisateljske sposobnosti sa nevjerojatnim iskustvom nagomilanim tokom godina pisanja i podario nam Fijasko - koji je to samo u naslovu, dok je knjiga kvalitetom dijametralno suprotna i diči se sa svim onim što očekujemo od ovoga velikog poljskog pisca. Fijasko nam priča vječitu Lemovu temu o dodiru naše civilizacije sa izvanzemaljskom ali ovaj put duboki svestrani Lemov um kao da je uzeo ponešto i od Arthura Clarkea, jer ne samo da je knjiga pisana teškim i kompliciranim riječnikom na nivou Glasa gospodara, nego upravo pršti i nevjerojatnom količinom tehničkih detalja, opisa astrofizičkih, termodinamičkih i nuklearnih procesa, a sve je to ukomponirano u jednu iznimno složenu cjelinu, s kojom se mogu uspoređivati knjige poput Neuromancera ili već spomenutog Glasa gospodara. Kako izgledaju tuđini?Na kojem principu je zasnovana njihova tehnologija? da li su razvijeniji od nas? Kako komunicirati sa njima? Ma to je samo nekoliko pitanja na koje nam Lem pokušava dati odgovor, ali svaki odgovor samo produbljuje neznanje, otvara nova pitanja, a ta pitanja otvarju nove ponore i krajnje je pitanje da li to susret ide prema fijasku ili će ipak sve biti završeno dobro za nas.
Da, dobro za nas, ali da li dobro i za njih?
Lem je genije. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 23/08/2012 : 07:40:44
|
quote: Originally posted by mladjo Lem je genije.
I ti si to tek sad skužio?
Stanislawe -    we salute you |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
 |
|
Topic  |
|