Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/06/2019 : 23:12:19
|
quote: Originally posted by tosha
Jel izašao više ovaj broj? Zanima me šta je iduće?
Ja bi isto ovo volio znati.. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 28/06/2019 : 23:14:07
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Sektaš? Pa sektaš je manjina a to ste vi kojima je taj Zograf nešto, neki umjetnik, faca "underground" stripa (čega?), ono ubij se ako ga ne znaš. A to što je meni digao živce... nisam ni prvi ni zadnji kome je. Pogledajte malo reakcije na FB-u i FB grupama. Poenta je u tome da se sprdnja sviđa onome koji nešto ne vole, da ne kažem mrze. Ja sam sve dalji od Zagora ali ovaj crtež je sprdačina i tu mi ne treba nikakav Mr. Bushido da pojasni. Šta ti se još ne sviđa u mom upisu, hodajuća Wikipedio?
Ti bi tukao čovjeka jer ti se ne sviđa kako je nacrtao Zagora. Zar to nije suludo?
Također, kaznio bi Veseli Četvrtak zbog čega? I kako bi ih ti točno kaznio?
Inače, to što ti neki crtež doživljavaš kao sprdnju, ne znači da on to i jest. Ovo su pretjerane reakcije na određene autore čiji ti se rad očito ne sviđa.
Pa neće ga zaista tući, to je figurativan govor zaboga. Pod kažnjavanjem vjerojatno misli na "ne kupovinu". Osobno ne mislim da je rad sprdnja, ali da ga u cjelovitom kontekstu ne mogu shvatati ozbiljno, i da mi izaziva podsmijeh- to apsolutno da |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6886 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 28/06/2019 : 23:20:53
|
quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by lwood
ajde šta se sad uvatili Dweyna. Čovik je bar iskren. Meni isto ne pada napamet da kupin ovo. A da mi je komično ovo idrkavanje sa naslovnicama je.
ma ok je da je nekome smiješno. i nebitno je li ti smiješna naslovnica od Zografa ili štajaznam od Kerca ili neka treća, četvrta ili sve do jedne, ali zbog crteža imati poriv autoru polomiti vilicu, i pritom se vaditi na fb grupe i njihove reakcije je u najmanju ruku ridikulozno. dobro je netko jednom rekao: "ako hoćeš vidjeti do kuda dopire neznanje i ljudska glupost učlani se u neku, bilo koju, fb grupu i dobit ćeš savršen uvid."
Neka je ovdje dobar uvid, svi se kriju iza nicka, svi su galantni, lijepi, fini, ne griješe, drugom žele dobro... kako lwood reče, ja sam iskren a danas je to problem.
Inače, Bushido, kaznio - KAZNIO - pa nisi valjda mislio da bi im ukinuo pravo izdavanja? Ali, tko može kupiti sve ovo i kutiju, 600 kuna? Nije mi jasno, ne znam. Da, tuđi je novac, bla bla bla... Kažem, kaznio bi ih na način da ne dobiju šišanje ovaca koje očekuju. Dobro, lako je meni kad nisam ovo ni mislio kupiti i ne smeta mi numerologija: 11, 12, 14, 15... Lako mi je pa kenjam, ali zar je potrebno kupiti sve naslovnice i potrpati ih u kutiju, to je zanimljiva kutija, ali kutija u koju može stati bilo kojih 13 (jel?) stripova Zagora u izdanju ZS, ne mora se kupiti 13 Zagora ZS 13, još garant usprkos tome što barem 3-4 naslovnice svakome od nas moraju biti vrlo loše. Ako su nekom sve odlične onda... ne znam. To sam mislio; ako ste mislili kupiti sve verzije broja 13 i strpati ih u kutiju razmislite je li to vrijedno toga? Ali, dobro, neka kupuje što tko hoće. Ne znam šta sam se zadao kojeg vraga u 23:15 tu. Ni u usta nit iz usta.
Samo me se skačite više... neka Zografa, neću ga gonjati neka crta, kad mu je to netko platio, nije on kriv. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 28/06/2019 23:21:51 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/06/2019 : 23:46:25
|
Evo na primjer, meni je Zagor prevazideno stivo, ali kupit cu ovaj neobican i zanimljiv box s gustom, jer je raritet. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 28/06/2019 : 23:58:29
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney Ali, tko može kupiti sve ovo i kutiju, 600 kuna?
Nije 600 kuna, već 250. Mala razlika. |
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 29/06/2019 : 00:13:04
|
quote: Originally posted by ivanl
Evo na primjer, meni je Zagor prevazideno stivo, ali kupit cu ovaj neobican i zanimljiv box s gustom, jer je raritet.
Sve je to drugar OK, ali ono sto neki ljudi ovde grubo govore i sta ih nervira je nacin na koji VC doprinosi razvoju stripa. Ovo je po meni negativan doprinos i sprdnja. Ok kupio si jer je raritet i oni su zaradili pare. Da li je iko video na sta lici ta kutija. Pa to samo u supu mozes staviti ili negde skriveno da slucajno gosti ne vide, pa da ti se smeju. Vehunac jednog neukusa i valjda neke granice treba da postoje i neukus treba osuditi. Na prvi pogled moze da izgleda kao, kupi ako hoces nemoj ako neces, ali nije bas tako. To sto ce se ovakve ideje prodati u dosta primeraka, govori samo u prilog tome da ce VC naci opravdanje da nastavi ovako i da ide sve dalje od ozbiljnog izdavaca. Pa njima se vise ne zna u kojoj ediciji ce sta izaci. Kolecionarska izdanja stoje, a oni sire pricu da uhvate kesh na pedesetu kopiju istog stripa. A pri tome ih mozes kritikovati koliko hoces, ne vredi. Sto nismo mogli imati za isti ovaj novac neko izdanje sa istim ovim naslovnicama, ali jedini strip u tvrdim koricama, umesto ove kutije koja lici na kutiju od majoneza ili cipsa. 😀 Ali kakva nam je strip publika takav je i VC, na zalost onih retkih koji se ne zadovoljavaju bilo cime. Sto je najmanje 90% ljudi ce ovo da kupi ili zbog nostalgije ili kao raritet koji ce probati posle da uvali na kupindo/limundu/scom aukcijama, umesto da bojkotujemo s.... koje nam se servira.
Iskreno ja sam od cika Baneta kupio crtez Zagora koji meni vredi vise od 15 ovakvih kutija i boli me da li cu ga nekada utopiti. Ova njegova naslovnica je meni laicki 10 puta losija od tog crteza (izvini cika Bane, to je moje misljenje) |
Edited by - zare80 on 29/06/2019 00:16:18 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2752 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 29/06/2019 : 00:36:43
|
quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by lwood
ajde šta se sad uvatili Dweyna. Čovik je bar iskren. Meni isto ne pada napamet da kupin ovo. A da mi je komično ovo idrkavanje sa naslovnicama je.
ma ok je da je nekome smiješno. i nebitno je li ti smiješna naslovnica od Zografa ili štajaznam od Kerca ili neka treća, četvrta ili sve do jedne, ali zbog crteža imati poriv autoru polomiti vilicu, i pritom se vaditi na fb grupe i njihove reakcije je u najmanju ruku ridikulozno. dobro je netko jednom rekao: "ako hoćeš vidjeti do kuda dopire neznanje i ljudska glupost učlani se u neku, bilo koju, fb grupu i dobit ćeš savršen uvid."
Neka je ovdje dobar uvid, svi se kriju iza nicka, svi su galantni, lijepi, fini, ne griješe, drugom žele dobro... kako lwood reče, ja sam iskren a danas je to problem.
Inače, Bushido, kaznio - KAZNIO - pa nisi valjda mislio da bi im ukinuo pravo izdavanja? Ali, tko može kupiti sve ovo i kutiju, 600 kuna? Nije mi jasno, ne znam. Da, tuđi je novac, bla bla bla... Kažem, kaznio bi ih na način da ne dobiju šišanje ovaca koje očekuju. Dobro, lako je meni kad nisam ovo ni mislio kupiti i ne smeta mi numerologija: 11, 12, 14, 15... Lako mi je pa kenjam, ali zar je potrebno kupiti sve naslovnice i potrpati ih u kutiju, to je zanimljiva kutija, ali kutija u koju može stati bilo kojih 13 (jel?) stripova Zagora u izdanju ZS, ne mora se kupiti 13 Zagora ZS 13, još garant usprkos tome što barem 3-4 naslovnice svakome od nas moraju biti vrlo loše. Ako su nekom sve odlične onda... ne znam. To sam mislio; ako ste mislili kupiti sve verzije broja 13 i strpati ih u kutiju razmislite je li to vrijedno toga? Ali, dobro, neka kupuje što tko hoće. Ne znam šta sam se zadao kojeg vraga u 23:15 tu. Ni u usta nit iz usta.
Samo me se skačite više... neka Zografa, neću ga gonjati neka crta, kad mu je to netko platio, nije on kriv.
lol. ali ok, neću više. nema potrebe.
lijepo da si skulirao na kraju balade.
o box-setu s 13 istih stripova ne treba previše pričati, šteta samo što Nasilje u Darkwoodu nije 1968. izašlo u broju 69, sad bi imali pravi jebački box-set, Monty Python na najjače. aj živili!
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 29/06/2019 : 00:57:45
|
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by solar
@wesskowaz
Bilo bi dobro da napišeš riječ, dvije o slikama/ilustracijama koje stavljaš jer ne znaju svi forumaši tko je na njoj ili koji je kontekst.
Racunao sam da je Kerac opste poznat.
Da, ali ne znamo gde se nalazi ova statua Titana pored koje se uslikao i zašto se kutija koju drži razlikuje od kutije koju reklamira Veseli četvrtak? (Odnosno, da li to znači da se onaj motiv kolibe i močvare u crvenoj boji nalazi samo sa jedne strane kutije, koja se na ovoj slici ne vidi?) |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 29/06/2019 : 02:06:36
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by solar
@wesskowaz
Bilo bi dobro da napišeš riječ, dvije o slikama/ilustracijama koje stavljaš jer ne znaju svi forumaši tko je na njoj ili koji je kontekst.
Racunao sam da je Kerac opste poznat.
Da, ali ne znamo gde se nalazi ova statua Titana pored koje se uslikao i zašto se kutija koju drži razlikuje od kutije koju reklamira Veseli četvrtak? (Odnosno, da li to znači da se onaj motiv kolibe i močvare u crvenoj boji nalazi samo sa jedne strane kutije, koja se na ovoj slici ne vidi?)
|
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2019 : 08:11:45
|
I što je najvažnije; ne znamo nalazi li se u kutiji kao bonus kakva majoneza, čips ili čak i jedno i drugo. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 29/06/2019 : 08:37:06
|
Titan se nalazi u sumi nazvanoj Darkwood koja okruzuje Terme di Casteldoria na Sardiniji. https://www.google.com/maps/@40.900594,8.8996453,3a,20.4y,280.97h,89.29t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipO16LUvGNKTRQoR8INzvM4Z2EPP5NAdlPp0A5wE!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipO16LUvGNKTRQoR8INzvM4Z2EPP5NAdlPp0A5wE%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya254.57074-ro0-fo100!7i8704!8i4352
Tamo se svake godine okupljaju ljubitelji Zagora - neka vrsta festivala sa druzenjem, pevanjem, igranjem, jahanjem, gadjanjem strelom i puskom, voznjom kanuom i kajakom i naravno icem i picem :D Pored protice recica sa toplom vodom (tako da smo tamo svi otkrili toplu vodu) a komaraca NEMA!
Vise o tome imate na fejsu https://www.facebook.com/groups/542283069303321/?hc_ref=ARRSQk6H-XAp_yGqxk2Ll79A5ub3hw6wBafN5eSfEKksGdd9Y_PZPaimPpb-o_SbxXY |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Posted - 29/06/2019 : 09:14:34
|
Jeste li vidjeli mozda na poledjini stripa, sto pise u najavi, koji junak je u 14. broju? |
|
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 29/06/2019 : 09:20:51
|
quote: Originally posted by ReemCP
Jeste li vidjeli mozda na poledjini stripa, sto pise u najavi, koji junak je u 14. broju?
Izgleda nikog nije briga, a ovamo su zaluđeni da dobiju te "raritete" (kakav crni raritet od nečeg što je glanc novo štampano) i kao stalo im je do sadržaja stripa. |
Edited by - maelstrom on 29/06/2019 09:22:08 |
|
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 29/06/2019 : 09:29:27
|
Jeste li vidjeli mozda na poledjini stripa, sto pise u najavi, koji junak je u 14. broju?
Tex - Lilitina tajna Original: Magazine Tex 4 Il segreto di Lilyth 2018/09 Mauro Boselli Fabio Civitelli i verovatno + Magazine Tex 4b Dinamite 2018/09 Mauro Boselli Maurizio Dotti
|
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Posted - 29/06/2019 : 09:38:03
|
@Maelstrom - evo, sad smo saznali :) @Morski, hvala ti :) bas dobro, ovo je znaci iz magazina, nesto novo sto nemamo nigdje objavljeno kod nas, to mi se svidja :) |
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/06/2019 : 09:43:56
|
quote: Originally posted by morski
Tex - Lilitina tajna Original: Magazine Tex 4 Il segreto di Lilyth 2018/09 Mauro Boselli Fabio Civitelli i verovatno + Magazine Tex 4b Dinamite 2018/09 Mauro Boselli Maurizio Dotti
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11521 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 29/06/2019 : 09:51:21
|
quote: Originally posted by morski
Odlicno! |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 29/06/2019 : 10:02:06
|
quote: Originally posted by maelstrom
Izgleda nikog nije briga, a ovamo su zaluđeni da dobiju te "raritete" (kakav crni raritet od nečeg što je glanc novo štampano) i kao stalo im je do sadržaja stripa.
Aaaaa. Nije crni raritet. Cveni je uglavnom. Malo i zuckast... |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 29/06/2019 : 12:39:24
|
Izgleda nikog nije briga, a ovamo su zaluđeni da dobiju te "raritete" (kakav crni raritet od nečeg što je glanc novo štampano) i kao stalo im je do sadržaja stripa.
Aaaaa. Nije crni raritet. Cveni je uglavnom. Malo i zuckast...
Kakav god, nije onaj što je izašao 1968.A priznaj da te to ipak malo kopka. I šta je to "cveni", nisam upoznat sa datim pojmom? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 29/06/2019 : 12:58:47
|
Slobodno klikni na moj nick.
Inače, nije problem tvoja iskrenost, niti sam ciljao na to. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 29/06/2019 : 13:45:57
|
Sto se tice ovog projekta VC o 13 razlicitih verzija naslovnica, ideja je dobra, ali losa izvedba. Ako je VC vec isao na nostalgiju i zute trake Zlatne Serije, trebao je da ostane dosledan u tome. Ne mozes da najavis citaocima "Ohohoooj, cuujte i pocujtee..legendarna Zlatna Serija, zuta traka, Nasilej u Darkvudu bla bla bla..." ...i onda da nam podvale neke amerikanizovane, DC-jevsko Marvelovske, zombirane, Dzoni Bravisane verzije Zagora. To jednostavno NE IDE ZAJEDNO. Od svih 13 naslonica koje smo videli, ima par koje su dostojne Zlatne Serije, ali ostale su, blago je reci katastrofa. Ne mozes Zagora da crtas kao zombija ili kao Dzoni Brava. Zamisli da crtac Talicnog Toma ili Asteriksa crta Zagora. PA na sta bi to licilo? NE IDE. Oni jesu majstori za Talicnog Toma i Asterixa. Ali crtati Zagora u tom istom stilu je teski nonsens.
Mislim da je Veseli Cetvrtak trebao da angazuje NEAFIRMISANE crtace iz cele Ex Jugoslavije, pa da odabere 13 najboljih. Citaoci bi bili sigurno zadovoljniji nego sto su sad. A koliko sam ja cuo, velika vecina nasih crtaca stripova koji rade za inostrano trziste, smatra Zagora za teski kic i smece. A da ne pricam kakvo misljenje imaju o Feriju. Stoga je mozda i zato sve ovo ispala velika sprdacina. Ja licno ovaj komplet ne bi kupio. Jer to nema veze sa Zlatnom Serijom i sa Zagorom. Italijani fanovi ako vide ovo, zamrzece nas definitivno. |
|
|
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/06/2019 : 14:57:21
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Sto se tice ovog projekta VC o 13 razlicitih verzija naslovnica, ideja je dobra, ali losa izvedba. Ako je VC vec isao na nostalgiju i zute trake Zlatne Serije, trebao je da ostane dosledan u tome. Ne mozes da najavis citaocima "Ohohoooj, cuujte i pocujtee..legendarna Zlatna Serija, zuta traka, Nasilej u Darkvudu bla bla bla..." ...i onda da nam podvale neke amerikanizovane, DC-jevsko Marvelovske, zombirane, Dzoni Bravisane verzije Zagora. To jednostavno NE IDE ZAJEDNO. Od svih 13 naslonica koje smo videli, ima par koje su dostojne Zlatne Serije, ali ostale su, blago je reci katastrofa. Ne mozes Zagora da crtas kao zombija ili kao Dzoni Brava. Zamisli da crtac Talicnog Toma ili Asteriksa crta Zagora. PA na sta bi to licilo? NE IDE. Oni jesu majstori za Talicnog Toma i Asterixa. Ali crtati Zagora u tom istom stilu je teski nonsens.
Mislim da je Veseli Cetvrtak trebao da angazuje NEAFIRMISANE crtace iz cele Ex Jugoslavije, pa da odabere 13 najboljih. Citaoci bi bili sigurno zadovoljniji nego sto su sad. A koliko sam ja cuo, velika vecina nasih crtaca stripova koji rade za inostrano trziste, smatra Zagora za teski kic i smece. A da ne pricam kakvo misljenje imaju o Feriju. Stoga je mozda i zato sve ovo ispala velika sprdacina. Ja licno ovaj komplet ne bi kupio. Jer to nema veze sa Zlatnom Serijom i sa Zagorom. Italijani fanovi ako vide ovo, zamrzece nas definitivno.
U svemu se slazem sa tobom. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 29/06/2019 : 15:44:26
|
Aaaaa. Nije crni raritet. Cveni je uglavnom. Malo i zuckast...
Kakav god, nije onaj što je izašao 1968.A priznaj da te to ipak malo kopka. I šta je to "cveni", nisam upoznat sa datim pojmom?
Kopka? Aaaa, ne... Onaj iz sestosme, sta ti mislis imam li ga? Crveni, pojam? Pa za gospu blazenu, crveni je box. Sta ne vidis? Mozda je daltonizam u pitanju? No ne ona braca iz Lucky Lukea... |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 29/06/2019 : 16:11:42
|
quote: Originally posted by tosha
Imal slika toga idućeg texa?