forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 (Post)Revolucionarni Marti Misterija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 53

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/08/2007 : 17:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Prije jedno 5 godina, listajući Sirius koji sam tada nabavio, naišao sam na priču " razotkrivena tajna mona lise ". Mislim da ju je napisao Bob Shaw, ali nisam siguran, kao što nisam siguran ni da li je ovo točan naziv, a nisam doma da provjerim. Uglavnom, zaplet ( i rasplet ) je donekle jednak kao i u epizodama Martija Misterije " osmjeh iz prošlosti " i " operacija mona liza " a ako se dobro sjećam, glavna razlika je u tome što se na kraju ne radi o reklami za proizvodnju perika, nego za bordel

gledao sam sad malo recenzije, ali ne piše ništa o tome da je radnja "posuđena ". Inače, taj Sirius je izašao negdje početkom osamdesetih, mislim da je broj 56 ili 57.

Inače, pročitao sam tajnu baze drugdje, generacije i almanahe 1988 - 1991. izvrsno
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 06/08/2007 : 08:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

A Brendona treba da špišu Chiaverotti, Ruju, Faraci, Piani i Massiero.

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 07/08/2007 : 21:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Elem, danas mi na ovaj tuzan dan stigose Karavadjov kod i MM Spec, no oni ce morati da sacekaju neki drugi dan da se citaju, prvo da se ja sastavim sa samim sobom...

:-(((

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

bok
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 09/01/2007

Posted - 07/08/2007 : 22:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit bok's Homepage  Send bok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

Elem, danas mi na ovaj tuzan dan stigose Karavadjov kod i MM Spec, no oni ce morati da sacekaju neki drugi dan da se citaju, prvo da se ja sastavim sa samim sobom...

:-(((

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.

Kakav tužan dan?

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 09/08/2007 : 19:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ma zbog UEFE...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 15/08/2007 : 07:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Au, po prvi put u poslednjih n godina dobismo ljudski specijalac. Karlo je uspeo da mi odrzi paznju i bukvalno od prve do poslednje strane, pa sam uspeo (cudo pravo) da zanemarim i onog kriminalca Tortija. Preporucujem toplo ovu epizodu. Jedino nisam bas siguran da Endzi moze da se seca zelenog viteza i posete Kraljevstvu vila, s obzirom da im je ista izbrisana iz pamcenja (iz Martijevog pamcenja jeste 100%). Uporedicu ujutro.

A i Kastelijeva kratka prica je skroz simpa. Saznajemo kako se Marti uselio bas u Vosington Mjuz 3, kako je kuca "zacarana" i tako to.

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 17/08/2007 : 09:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Au, po prvi put u poslednjih n godina dobismo ljudski specijalac. Karlo je uspeo da mi odrzi paznju i bukvalno od prve do poslednje strane, pa sam uspeo (cudo pravo) da zanemarim i onog kriminalca Tortija. Preporucujem toplo ovu epizodu. Jedino nisam bas siguran da Endzi moze da se seca zelenog viteza i posete Kraljevstvu vila, s obzirom da im je ista izbrisana iz pamcenja (iz Martijevog pamcenja jeste 100%). Uporedicu ujutro.

A i Kastelijeva kratka prica je skroz simpa. Saznajemo kako se Marti uselio bas u Vosington Mjuz 3, kako je kuca "zacarana" i tako to.

Lepo, to će onda biti prvi Specijalac koga ću da kupim posle nekoliko godina (i pored Tortija). Nego, kako ti se sviđa Karavađo?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 17/08/2007 : 16:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Odlican! Ovde je Kasteli prevazisao samog sebe i zasenio svoju ionako sjajnu prethodnu pricu Blago kapetana Kida. Procitao sam je u jednom dahu i jos jedared bio osinut tim mirisom avanture osamdesetih...

Tebi?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/08/2007 : 17:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Senkač, jesi pročitao novi "Sole nero"? Tražio po Trstu prošli tjedan i baš ga nisam našao. Nevjerojatno! A ja mislio da će ih biti po cijelome gradu!

Recagno radi i sljedeću epizodu Homunculus (Paracelsusov?), i opet se vraćaju na stare likove i teme, Čovjek Slon, Castellijevi Aristokrati, pravi Dorian Gray... Dal mi se samo čini ili ove epizode postaju sve bolje?

Edited by - DeeCay on 22/08/2007 17:13:55
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 22/08/2007 : 17:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Nisam ga jos nabavio. Prijateljica mi ide u Italiju za par nedelja pa cu da je zamolim da mi uzme (ako ga nadje na kisoku, naravno).
Inace, dosad sam procitao 3 ovogodisnje price, i sve do jedne su sjajne. Razlika je u nijansama, a ja bih kazao da je Amelija najbolja, odmah za njom Karavadjo (Amelija je nabijena emocijama, otuda i prednost), a malo iza njih kaska Emotikon :-(.

Dogodine ce jedan od starih likova MM serije se preseliti na nebo (ili Pakao). Karlo nece da kaze koji, jer je epizoda jos uvek u nastajanju. Ocekuje se krajem 2008 (pretpostavljam u oktobru, jer decembarski je 300, sto znaci u koloru). Ja bih licno voleo da to bude Von Hansen, zbog njegove duboke starosti, da se oprostimo od njega kako dolikuje, no nesto ne verujem da je on taj izabrani. A za narednu godinu se najavljuje i povratak Mister Dzinksa takodje, pa da vidimo da li je on taj i da li ce mu Marti konacno stati na rep...;)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/08/2007 : 19:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Posle dve godine pauze, ponovo je izasla MM kratka prica povodom Italia Wave festivala:

Cijena? Prava sitnica:-)
http://cgi.ebay.it/MARTIN-MYSTERE-LAmore-e-come-lEllera_W0QQitemZ180146006099QQcmdZViewItem

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 27/08/2007 : 09:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlican! Ovde je Kasteli prevazisao samog sebe i zasenio svoju ionako sjajnu prethodnu pricu Blago kapetana Kida. Procitao sam je u jednom dahu i jos jedared bio osinut tim mirisom avanture osamdesetih...

Tebi?

Karavađov kod mi je potpuno u duhu starog Martija (eh, koliko dugo ga nije bilo...), odličan je! Nisam čitao Da Vinčijev kod, ali pretpostavljam da postoji neka paralela u smislu zapleta...

Što se tiče poslednjih epizoda Emotikon još nisam čitao, a Amelija i Karavađo su mi rame uz rame...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/09/2007 : 11:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nova Altrove... Teror koji dolazi iz - ekrana?!

Recagno, vrijeme radnje je kraj 1. svj. rata, 1918., a upoznajemo i novog suradnika baze Drugdje Harryja Houdinija. KO je ovo na slici, Hellingenov Titan?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 01/10/2007 : 08:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Senkač, jesi pročitao novi "Sole nero"? Tražio po Trstu prošli tjedan i baš ga nisam našao. Nevjerojatno! A ja mislio da će ih biti po cijelome gradu!

Da li je neko čitao Sole Nero? Malo sam ga prelistao i izgleda da se direktno nastavlja na Grendela. Loki, Orlov, Valkire i ostatak ekipe koje viđamo samo u ovom mini-serijalu...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/10/2007 : 15:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ja sam narucio od jednog Italijana. Nadam se da cu ga dobiti (zajedno sa SDA) za nedelju-dve.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2007 : 13:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Novi Mystere u najavi... "Sjećanja na budućnost"?
Fantastični svjetovi Julesa Vernea.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/10/2007 : 14:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Odlična naslovnica.

Treba da Catselliju u Makarskoj poklonimo novi bič, ovaj sadašnji se sigurno već istrošio od ovolikog šibanja Alessandrinija. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 17/10/2007 : 16:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
:-))

Zaista je prelepa naslovna strana.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 17/10/2007 : 21:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ha, stigose mi danas novi SDA i Homunculus! Ovo je bas bilo brzo.

Ja samo jos da sibnem pare za Il sole nero, pa da ukompletiram Martija.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 17/10/2007 : 23:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
U prodaji su MM - HC knjige br. 7, 8, 9, 1o, 11 i 12. - od jučer u Libellus knjižari.
Naslovnice su već stavljene na web str. libellusa. Neke su i preko 160 stranica.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/10/2007 : 01:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
You don't say? ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 18/10/2007 : 01:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Novi Mystere u najavi... "Sjećanja na budućnost"?
Fantastični svjetovi Julesa Vernea.

da, zaista odlična naslovna. nadam se da je prati isto tako odlična priča.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 28/10/2007 : 20:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Povodom MArtija, Vietti sez:

Sul fronte MM ti dico che ho concluso una storia da poco per i disegni di Enrico Bagnoli e per
il momento sono fermo. nathan mi prende molto lavoro.
Ho per#242; inserito MM del futuro nello speciale di NN del prossimo anno!

Dakle, verovatno poslednji deo Babaroge, plus - BRZM u NN specijalcu iduće godine...

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 31/10/2007 : 07:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Djole, znaš li ti kakvi su Bonellijevi planovi sa Martijem u Italiji? Marti ima 65 godina (a i Diana ima više od 50 godina) i ne vjerujem da će za 10 godina sa 75 godina trčkarati po svijetu poput jednog mladića. Svi mi znamo da strip junaci sporije stare, ali bi bilo nekako blesavo čitati avanture djeda Martija. Postoji li solucija da se starta serijal sa Martijem u budućnosti (NN epoha)?

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/10/2007 : 09:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je plan - ignorisati prevelike godine i ponašati se kao da ih Marti još uvek ima "svega" 50.

Ali senka će znati više detalja o tome.

Go to Top of Page
Page: of 53 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000