forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1069

Tonka24
Advanced Member13179 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/02/2019 :  23:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Spock, nisam zadovoljan scomom, vođenjem sajta, foruma, te sam već odavno odustao od službene strane. Da bude sasvim jasno: nije mi dovoljno hrvatski, ni dovoljno kršćanski, ni dovoljno prijateljski, ni dovoljno ispravnih vrijednosti itd, itd. S druge strane, ima i okej ljudi, vrzmaju se po forumu (pa i ti si mi pozitivno iznenađenje). S treće strane, preispitujem i sam sebe i sagledavam svoje greške, oholost, taštinu, prevelike zahtjeve, zezanje, povremena odlutavanja u elitizam i sve ono čemu ste svjedočili te svakoga dana u svakom pogledu...

Što se tiče krugorovog famoznog opuštanja, ne: nisi pogodio krugeru. To je jednostavno pogrešno, tako govoriti. Baš takav govor bi onda, suprotno od toga što ti namjeravaš reći, govorio o Zagoru na superioran način.

Ali ja se sad neću zezati i izokretati značenja, nego reći: Zagor (ni bilo što, Ken Parker ili što god) ne opušta niti je smisao da se čovjek opušta na takav izvanjski, otuđujući način. To je pogrešno jednako kao i kurs zen budizma ili čarobne pilule za opuštanje (i vatrena voda).
Ako ti, krugeru, čitaš Zagora zato da se opustiš, onda si najnaivniji stvor na svijetu. Uzmi si vatrenu vodu i opusti se, ili čarobni božanski prah. Ali to neće pomoći, moj dobri krugeru i ti to znaš.
Jednako tako ni Zagor neće pomoći, to su loša, privremena rješenja. Kome trebaju stripovi da se opusti, taj je evidentno u lošoj formi i život mu ide nizbrdo. Eventualno, ako sada silazim sa olimpskih visina i spuštam elitističke zahtjeve nadčovjeka, onda se može reći da bi stripovi kao surogati opuštanja mogli biti požarna mjera, ako je netko već toliko ogrezao da je nesmiren i unezvjeren, te da kao ta instant mjera onda mogu biti prihvatljivi, ali se mora imati istovremeno jasna svijest da to nije rješenje i da valja raditi da se oslobodiš stripova kao tehnike samopomoći.

Hoću reći,
ako ti Zagor treba za opuštanje, onda ti drugim riječima govoriš da ti nije dobro. Da te život gazi, da ti treba neko sidrište i smirenje. Zagor ti ovo ne može pružiti ako ga shvaćaš kao narkotik, nego baš obratno: kada si maksimalno koncentriran, praktički pod opsadnim stanjem i u jednom trudu ga shvaćaš i čitaš. Ali kada si došao do takvog čitanja Zagora, onda si već i na putu izlaska iz svoje uznemirene situacije, svog nemira i manije.


Ovo ti otvara još više prostora za znanje. Vrlo je važno svoju oholost i svoj egoizam kontrolirati.

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
11654 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/02/2019 :  10:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by ReemCP

Zagor je štivo za sve uzraste, ima i onih naivnih epizoda, a ima i onih koje čovjek po prvi put pročita u 35-oj godini života i kaže wow!!! I satima poslije još razmišlja o toj epizodi.


Normalno.
Zagorov svijet je nisu pojedinačne priče. Kritičari uzimaju priče koje su pisane u 60, 70 i 80 godinama kao primjer kritike. Nije isto čitati Crnog Gospodara i Sedam Gradova Cibole.Da.
Zato su najjači ovi koji se spuste odozgo i počnu filozofirati o Zagoru kao štivu za djecu. Kao oni su pročitali "sve" od Zagora... "sve" plus "Dugo putovanje".
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member13179 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/02/2019 :  15:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Meni su te priče o Zagoru kao stripu za malu djecu, pa cijele litanije od komentara, smiješne. Zašto čitaš onda

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3375 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/02/2019 :  22:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
idu mi na zivce ovi sta na zagorovoj temi imaju potrebu objasniti da je Zagor za djecu. Ako nemaju Sto za reci o nekoj konkretnoj epizodi ne moraju niti ostavljati komentare
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik20171 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/02/2019 :  17:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
LJUDI ZMIJESvi se sjećamo legendarnih epizoda zbog kojih smo zavolili Zagora, od dugih uvoda, čarobne atmosfere pa do avantura u nepoznatim svijetovima koji su često bili u neposrednoj blizini Darwkwooda. Rauch se odlučio za jednu takvu epizodu, po uzoru na Nolittu i Ferrija, u pomoć su mu pritekli Sedioli i Verni, koji takođe svojim stilom vizuelno podsjećaju na crtež Zagorovog likovnog tvorca.

I zaista, imamo u ovoj avanturi cijelu paletu likova, od posade Golden Baby, davitelja Thugsa pa sve do bosanskih cigana. Glavni negativac je ćerka vještice Dharme, prelijepa Najana, koja izgleda posjeduje izuzetno velike moći. Glavni kontrahent ove vještice nije Zagor već fakir Ramath, lik koji nam je dobro poznat i koji ne propušta priliku da se uvali svaki put u probleme do guše. Rijetko kada je u stanju da sam riješi te probleme, pa je naš junak tu da mu pomogne i doda nove neprijatelje u svoju bezbrojnu zbirku raznih negativaca i čudovišta.

Epizoda je dobro konstruisana, kao što sam rekao, podsjeća na neke prijašnje iz Zlatnog doba. Ono što je interesantno je to što se glavna i najzanimljivija avantura odvija u nekoj vrsti astralnog svijeta, drugim riječima naši junaci Ramath i Zagor napuštaju privremeno svoje fizičko i prelaze u astralno tijelo. Ramath ističe da je ta dimenzija u kojoj se nalaze itekako stvarna i ako dođe do smrti tu, onda umire i fizičko tijelo koje je ostalo u drugoj dimenziji. U toj avanturi naši junaci se sukobljavaju sa raznim bićima iz indijske mitologije i može se reći da je taj dio pun pogodak.

Možda samo na prvi pogled djeluje kao da se natprirodne stvari dešavaju isključivo u toj paralelnoj dimenziji, ali to nije tako, naime i u Zagorovoj stvarnosti imamo bića poput čovjeka zmije, a i Najanine hipnotičke moći nisu sa ovoga svijeta. Uglavnom može se reći da su autori napisali jednu dobru avanturu, koja nijednog trenutka nije dosadna, iako se proteže kroz cijele tri sveske. Jedina zamjerka, ako se tako može reći, je ta što je Rauch u više navrata stopirao radnju i ubacio na pogrešna mjesta objašnjenja i dijaloge, kada je trebalo u većoj mjeri da se pređe na stvar. Kompliment takođe Sedioliju i Verniju, koji su na jedan dobar način nacrtali ovu epizodu. Sve u svemu može se reći da je ovo jedna od boljih priča u posljednjih nekoliko desetina brojeva.

Go to Top of Page

constantine
Starting MemberCroatia
43 Posts

Member since 22/05/2005

Posted - 11/02/2019 :  22:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send constantine a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam. Moćna mi je bila ona naslovnica s mitskim stvorenjem. Ako nisam krivo brojao, te epizode će kod nas tek sljedeće godine...
A zadnje epizode s Dharmom mi nisu bile nešto. Upečatljivija je bila nakratko u horor epizodi Tigar.
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
17305 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2019 :  22:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Zagorova epizoda serijala "The editor is in" u kojoj se pojavljuje Hellingen i komandant Akronijanaca Daimon. Radnja se vrti oko potencijalnog reboota pa onda izdavač/urednik pokušava uvjeriti samog Zagora kako će ta ideja biti odlična, premda bi morao promijeniti kostim, Čiko bi postao Čika i sl. Sve se završava tako što se pojavljuje Čovjek u crnom iz MM serijala i onda sa posebnim pištoljem uspavljuje i briše sjećanje svima uključenima u razgovore.
Go to Top of Page

velka031
Advanced MemberCroatia
15015 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/02/2019 :  23:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by constantine

Jedva čekam. Moćna mi je bila ona naslovnica s mitskim stvorenjem. Ako nisam krivo brojao, te epizode će kod nas tek sljedeće godine...
A zadnje epizode s Dharmom mi nisu bile nešto. Upečatljivija je bila nakratko u horor epizodi Tigar.Te će epizode kod nas nažalost za 4-5 godina... Ili tako nekako.
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
11654 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 11/02/2019 :  23:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, nažalost. Ludens radije ponovno objavljuje epizode koje su nam prodali prije par mjeseci. Netko bi stvarno trebao dobiti otkaz u tom ludensu.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
3628 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/02/2019 :  23:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
velka...u srbiji za dve ipo godine ce ova epizoda..u hrvatskoj za 3 godine i malo vise
Go to Top of Page

constantine
Starting MemberCroatia
43 Posts

Member since 22/05/2005

Posted - 12/02/2019 :  16:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send constantine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by constantine

Jedva čekam. Moćna mi je bila ona naslovnica s mitskim stvorenjem. Ako nisam krivo brojao, te epizode će kod nas tek sljedeće godine...
A zadnje epizode s Dharmom mi nisu bile nešto. Upečatljivija je bila nakratko u horor epizodi Tigar.Te će epizode kod nas nažalost za 4-5 godina... Ili tako nekako.Da, tek za tri godine. U prvom mjesecu 2022 godine bi trebalo krenuti to s ramathom. Računam da će sljedeće godine ubaciti reprint zenith.
Ako ništa, ove godine kanibalsii serijski ubojica, ljudi vukovi i pretpostavljam slabije epizode. A tek početkom sljedeće godine ide zagor ala terminator. Tu epizodu jedva čekam. :D
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12857 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/02/2019 :  17:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Perniola&Mangiantini:Zagor - Yukonski kozaci (Ludens,Zagor Maxi 34)

Za Zagorove Maksije mislim da više nemam ni snage ni volje;ajde ovi Kolorci barem su mi lepo obojeni i nisu dugački,a i teksta nema previše,ali za Maksije čovek stvarno treba da se naoruža strpljenjem i dobrim živcima.

Najgore je što se tu pokušava napraviti neka ozbiljnija priča,pa se dobije još gori efekat.Pa onda,kad imate stvarno bezvezan scenario na bezmalo 300 stranica i mnogo teksta,to zaista ubija u pojam.Plus kad je i crtač poluamater,nema dalje.

Zagor i debeli brkati ganci pomažu princu Aleksisu da svrgne sa prestola Novograda zlog vojvodu Kozlova i njegove kozake,te opali lepu Mariju.
Pretanka priča,glupavi obrti,dobijanje novog ultimativnog zlikovca na samom kraju stripa.
Potanak,poluamaterski crtež,mada u crtanju prirode i nije toliko loš,i to je jedina svetla tačka ovog Maksija.

1.5/5Burattini,Rauch&Venturi:Zagor - Duhovi kapetana Fišlega (Ludens,Kolor Zagor 1)

Ovo i nije toliko loš stripić,premda je namenjen za najmlađi uzrast,pa mene matorog konja slabo radi.

Z&Č pomažu F da reši problem svoje prošlosti.
Venturi u boji ok.

2.5/5Rauch,Ferri,Sedioli&Verni:Zagor - Drevno prokletstvo (Ludens, Kolor Zagor 5)

I ovaj strip kao i prethodni bi mi bio super da sam klinac - ovako je dobar za prekraćivanje dosade.

gorza i koči pomažu metreveliću da spase ćerku,ali i skine staro porodično prokletstvo sa nje

zadnji ferijev crtež,koji su nastavili sedioli i verni,i moram reći,ovako obojeni i nisu toliko iritantni.

2.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 12/02/2019 17:11:25
Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
39583 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/02/2019 :  18:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Dobra naslovnica od drevnog prokletstva.

La libertad sublime derrama las auroras de su invencible luz. La humanidad entera,que entre cadenas gime,comprende las palabras del que murió en la cruz

Las ambiciones pérfidas no tienen diques,soñadas libertades yacen deshechas.


Go to Top of Page

Gris
Starting Member62 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 13/02/2019 :  10:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
@anto

Ja sam ove kozake iz zadnjeg maxija jedva pročitao... četiri dana mi trebalo.

Kolor Fišlega vadi uvek korektni Verdijev crtež

A kolor Metrevelića... pa šta znam, treba mnogo više za matorog konja od 36 leta poput mene...
Go to Top of Page

PAJDO
Senior MemberCroatia
2071 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/02/2019 :  11:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
A šta sad;))


In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6107 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 14/02/2019 :  12:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Bice to epski svrš.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

hua
Average MemberSerbia
736 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 14/02/2019 :  12:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
A odakle dolazi ova slika?
Na Bonellijevom sajtu nema ni reci.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior MemberCroatia
2071 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/02/2019 :  12:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

A odakle dolazi ova slika?
Na Bonellijevom sajtu nema ni reci.Ima od Bureta.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

hua
Average MemberSerbia
736 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 14/02/2019 :  12:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
U stvari ima:
http://www.sergiobonelli.it/news/2019/02/14/gallery/sergio-bonelli-editore-a-cartoomics-1004196/?fbclid=IwAR0l531FsKXH8OiGMISgt74K_1Ph3VnQfUGH8GyRp4FsUe1UiY16vmtFxa8
Go to Top of Page

hua
Average MemberSerbia
736 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 14/02/2019 :  12:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote

Edited by - solar on 14/02/2019 13:11:27
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
4740 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/02/2019 :  12:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Oprostite, jel ovo Zagor Klasik u boji od prvog broja
Gledam i ne vjerujem

"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Go to Top of Page

nikotin
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1049 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 14/02/2019 :  12:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Ovo bi mogao ludens izdati.

Spisak Alan Forda
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
29015 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/02/2019 :  12:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kako se Patrick prodaje, nema za vas zagorjele zime. Eto, sad ce djeda bradonja bozicnjak naloziti sanjke.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

hua
Average MemberSerbia
736 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 14/02/2019 :  12:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Ovako prva stranica izgleda u Republika i Libelus izdanju. Uporedio sam sve što sam mogao. Izgleda da je obojeno identično, to jest da je to ista stvar. Pretpostavljam da Classic u boji neće izbacivati kaiševe.Edited by - solar on 14/02/2019 13:10:58
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
17305 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/02/2019 :  13:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ekipa, raspravu prebacujemo ovdje:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50291
Go to Top of Page
Page: of 1069 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.82 seconds. Snitz Forums 2000