Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/10/2019 : 08:23:01
|
U gradiću Fort Worthu na Divljem zapadu isprepliću se mnoge sudbine. Harvey Drinkwater, bostonski novinar, poslan je onamo kako bi napisao reportažu o Hell's Half Acreu, najzloglasnijem zapećku Amerike, gdje je „najgori ološ zapada zbijen na prostoru veličine muhina šupka“, kao što to živopisno kaže njegov šef dok se raduje izvještajima o tučnjavama, dvobojima i linčevima koji će njegovo čitateljstvo bacati u trans... Harvey je pak već u sebi odlučio napustiti novinarstvo, ali kani iskoristiti putovanje kao priliku da se osveti bivšem mužu svoje majke, obogati se i pronađe ženu. Međutim, nije on prvi žutokljunac koji stiže u taj „grad goveda“ kako bi okušao sreću. Osim toga, kao što kaže Ivy, lokalac kojega je Harvey zaposlio kao svojevrsnog vodiča, ne može se doći na Zapad radi osvete, bogatstva i ljubavi. To je previše. Valja izabrati.
Kolorka 145 • Texas Cowboys • 320 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Lewis Trondheim • Crtež Matthieu Bonhomme • Prijevod Mirna Šimat • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 22.10.2019. • Cijena 250 Kn
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-145-texas-cowboys/565/
|
Trouble will find me |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/10/2019 : 16:48:45
|
posle P&O, strip godine - jeste da napamet kažem,ali imam jak osećaj da će tako biti.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 22/10/2019 : 17:42:29
|
quote: Originally posted by anto
posle P&O, strip godine - jeste da napamet kažem,ali imam jak osećaj da će tako biti.
Anto i napamet priča, to je nerazdvojiv duo. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 22/10/2019 : 20:46:09
|
oni su na trećem mestu (za sada su na drugom).
quote: Originally posted by Red Marquis
Anto i napamet priča, to je nerazdvojiv duo.
markize ne prdi |
Edited by - anto on 22/10/2019 22:18:47 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Posted - 28/10/2019 : 19:02:18
|
Nije strip godine, ali je svakako među boljima. Strašan je taj Trondheimov osjećaj za likove, kako glavne tako i sporedne, treba mu jako malo da ih učini trodimenzionalnima. Sviđa mi se i kako gradi priču, detalj po detalj, neovisno o kronologiji događaja. Bonhommeov crtež ovdje izvrsno paše i pojačava taj nekakav dojam "alternativnog", iako je strip sastavljen gotovo isključivo od klasičnih vestern elemenata. Preporuka!
Nego, na bedeteci piše da je serijal nedovršen. Ima li netko slučajno pouzdanu informaciju da će se nastaviti?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 29/10/2019 : 09:33:45
|
Brzinski preletio na Fibrinom sajtu, Trondheimov opus...i sram me priznat da nisam niš od toga čitao (da Anto, ni Tvrđe...), ali ispravit ću to pomalo. A ovo definitivno bacam oko na privju. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 29/10/2019 : 12:02:33
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Brzinski preletio na Fibrinom sajtu, Trondheimov opus...i sram me priznat da nisam niš od toga čitao (da Anto, ni Tvrđe...), ali ispravit ću to pomalo. A ovo definitivno bacam oko na privju.
ne znam šta da ti kažem - da si došao na Sajam,morao bih ti održati jedno predavanje,te izreći neke vaspitno-disciplinske mere
elem,sasvim je ok da kreneš sa Trondijem sa ovim kaubojima,ali da znaš,pre Tvrđi su bili Zekani;ali ti tad nisi bio ovde.Za Zekane sam bio čak glasniji nego za Tvrđe,ali kako su kompletirani,fokusirao sam se na ovaj drugi serijal (a pošto i on ide (kako ide)),trenutno težište je na Azamu Ralfu.
Pored Kauboja,najtoplije ti preporučujem Megi Gerison,čisto da vidiš kako se rade krimići,a ne ono zbrda-zdola u Uspavanci.
'nači - Teksas kauboji,Megi i Zekani u narednih 6 meseci da se pročitaju,pa kad položiš za licencu "Trondhajm" (komisija Pejo,Erni Pajk i mike,i ja kao presedavajući),možeš da kreneš sa Donjonom!
edit:tu su i Kosmonauti,ali oni su rasprodani. |
Edited by - anto on 29/10/2019 12:04:36 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 29/10/2019 : 13:39:42
|
Sve što je rasprodano se vj da naći u skenu. Rijetki su, a ima ih, da se ne daju naći. Ugl, pročitam privju kaubojaca možda još danas ako stignem...sada naveliko čitam privjue i slažem listu za IL. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 29/10/2019 : 14:53:20
|
quote: Originally posted by vice
Zekan je stripovsko blago! Za mene još od More Comicsova izdanja.
Meni su ti i najbolji, pogotovo Slalomi i Blacktown... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Posted - 30/10/2019 : 14:58:44
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by sumohrvat
Ko će ovu turu dočekat da stigne u Rijeku... Kao da smo u Novom Zelandu koliko im treba
Ne znam gdje ti gledaš, ali ova tura je u Rijeci još od četvrtka.
Nije bila u Toweru... Moram danas bacit oko.
To ti je kad ideš u krivu knjižaru.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 13/11/2019 : 17:01:27
|
Kauboji su odlični! Trodenheim stvarno ne može napraviti loš strip. Meni su Larceneta najdraži živući autor. |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/11/2019 : 08:05:17
|
Jako dobro. Sviđa mi se taj štih "dime novelsa", sve je nekako u tom ruhu, ali opet sa jakim, jakim likovima i dobrim zapletom (i raspletom). Drugi dio je za nijansnu slabiji od prvog, ali još uvijek je to strašno dobar strip. Crtež je možda malo jednostavniji nego što smo navikli od Bonhomma, ali savršeno paše ovakvoj formi stripa i priča. Unutrašnje naslovnice su zakon. |
Bond.James Bond. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 29/11/2019 : 14:01:09
|
Trondheim mi je odličan autor i nije me razočarao ni u ovom stripu. Svidjele su mi se obje priče, dobra radnja sa dobrim likovima, crtež pristaje priči a iako nisu potrebne, one unutrašnje naslovnice su mi lijepo sjele.
Ipak imam primjedbu - ne vidim nikakvo opravdanje za nelinearno pripovijedanje. Tu i tamo da, ali kroz cijeli strip ne i to mi ruši doživljaj. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Zula
Senior Member
1041 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 30/11/2019 : 22:15:11
|
Texas Cowboys
Ovogodišnji T.C. mi je nekako neobjašnjivo sličan prošlogodišnjem T.C. Iako Tyler Cross nema veze s Texas Cowboysima (nit crtež, nit sadržaj) u mojoj glavi su oni nekako poredani jedan do drugog. Jednako pri vrhu ovogodišnjih Fibrinih strip izdanja.
Kauboji su naizgled jednostavno nacrtan strip, bez previše detalja, bez previše riječi, ali precizan, jasan, i u totalnoj službi priče. Gomila sporednih likova, male priče ponekad zaokružene, a ponekad i ne, vestern klišeji, nelinearno vođena glavna priča, povremeni razgovori, jasni i precizni crteži koji govore, misle i osjećaju… sve su to puzzle koje na kraju daju baš dobar strip. U ovakvom stripu nelinearnost mi odgovara jer traži moju angažiranost i budnost. Da je nema sve bi bilo prejednostavno posloženo od početka do kraja.
Ocjena: 8,5/10
|
Edited by - Zula on 09/12/2019 18:15:24 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 09/12/2019 : 17:37:21
|
Puno sam očekivao,puno i dobio. Trondhajm opet pokazuje da je u samom vrhu svetskih strip autora - čovek uđe u novi žanr,i kao da je tu već 10-20 godina. Pitki,nepretenciozni i inteligentni vestern,koji će izmamiti od vas iste one osećaje zadovoljstva kad ste kao klinci čitali Zagora,Kita Telera ili šta vam je već tamo nekad bio omiljeni kaubojac(ili strip nekog drugog žanra). One lepe emocije koje (manje ili više) matori bonelijevci bezuspešno pokušavaju da ožive čitajući razne naslove SBE kuhinje (ali mahom stripove svoje mladosti) koje su oooodavno prerasli (iako oni to sami ne vide,samoobmnajujući se glupostima tipa "Zagor je religija","Boneli je zakon"...) - čitate li ovo Voriru Kinže,Velkiša i ostala bratijo??
Elem,novinarčić mlakonja stiže poslom u Teksaški gradić Fort Vort,ali će vrlo brzo,najviše uz stručnu pomoć prekaljenog meštanina Ajvija,spoznati svu lepotu i radost nesputanog kaubojskog života,sa svim teškoćama koje isti nosi. U TK imamo sve elemente potrebne za dobar kaubojac,ali umotane u Trondhajmove lucidne izvedbe. Jedna od njih je i nelinearnost,koja će vas možda spočetka malo zbuniti,ali čim se malo uđe u materiju,ukapira se da je to iz razloga pomnog praćenja priče,što će nam na koncu svega i dati jednu sjajnu,zrelu i zabavnu vajld vest storiju.
Integral se sastoji iz dve celine,međusobno povezane;prva mi je jako dobra,maltene i odlična (4.5/5),ali je druga čisto odlična(5/5),tu je Trondhajm onaj pravi!
Bonom Matje kao i u prethodnom stripovima koje smo mogli da čitamo u Fibrinoj biblioteci (kao i u onom omažu Taličnom),na visokom nivou,iako ovde nešto drugačijeg stila,sa krupnim kadrovima.Dosta ima scena bez teksta,i tu Bonom pokazuje kakav je pripovedač slikama. |
Edited by - anto on 09/12/2019 17:39:34 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 09/12/2019 : 17:46:21
|
quote: Originally posted by SenG
Kauboji su odlični! Trodenheim stvarno ne može napraviti loš strip. Meni su Larceneta najdraži živući autor.
tako se priča!
quote: Originally posted by Aco
Jako dobro. Drugi dio je za nijansnu slabiji od prvog, ali još uvijek je to strašno dobar strip.
Jako dobro? Drugi deo bolji od prvog? Moraš Aco još raditi na Trondhajmovim stripovima
quote: Originally posted by Kerempir
Ipak imam primjedbu - ne vidim nikakvo opravdanje za nelinearno pripovijedanje. Tu i tamo da, ali kroz cijeli strip ne i to mi ruši doživljaj.
ni ti prijatelju nisi u materiji - pa prava draž je ta nelinearnost.
quote: Originally posted by jaki
Vrlo dobar strip i papir:)
dobro,od jakije ne nemoguće izvući bolju ocenu - zadovoljan sam...
quote: Originally posted by Zula
Texas Cowboys Ocjena: 8.5/10
...za razliku od Zuline ocene - da si barem dao 8.5/10;ovako je to slabo za ovaj strip. |
Edited by - anto on 09/12/2019 18:53:20 |
|
|
Zula
Senior Member
1041 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 09/12/2019 : 18:32:14
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Zula
Texas Cowboys Ocjena: 8/10
...za razliku od Zuline ocene - da si barem dao 8.5/10;ovako je to slabo za ovaj strip.
Ispravljeno, popravljeno, dodano... |
|
|
Topic |
|