Author |
Topic  |
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/09/2012 : 10:59:25
|
jel ko čitao Erih koš sneg i led
brrr odavno mi nije knjiga toliku jezu izazvala :D sve zbog onog snijega iz februara brrrr kakva li nas zima čeka |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/09/2012 : 11:05:23
|
quote: Originally posted by Paka01
Jesi to uzea na glavnome? Pitan zato jer nisan vidija da imaju Monolith tamo.
Imali su ih. Dok ja nisam došao! Uhahahah! A što će ti to, stari papir... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/09/2012 : 11:15:16
|
Ja sam legenda je izvrsna knjiga sa fenomenalne zadnje dvije-tri rečenice (dok je film u nejmanju ruku prosječan), Pet raketa je Swanwickova zbirka priča koje su dobile HUGA ili tako nešto, Nehrđajući štakor je čist ok knjiga (makar je ta biblioteka NEXUS u načelu loša ali ove knjige su ok. JOš se isplati pročitati Vijenac od zvijezda - to je fakat dobra kniga.) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2012 : 11:15:58
|
quote: Originally posted by zeljko
jel ko čitao Erih koš sneg i led
brrr odavno mi nije knjiga toliku jezu izazvala :D sve zbog onog snijega iz februara brrrr kakva li nas zima čeka
Da, čitao sam je i sad čekam snijeg da je ponovno pročitam:)) |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2012 : 11:21:04
|
quote: Originally posted by mladjo
Ja sam legenda je izvrsna knjiga sa fenomenalne zadnje dvije-tri rečenice (dok je film u nejmanju ruku prosječan), Pet raketa je Swanwickova zbirka priča koje su dobile HUGA ili tako nešto, Nehrđajući štakor je čist ok knjiga (makar je ta biblioteka NEXUS u načelu loša ali ove knjige su ok. JOš se isplati pročitati Vijenac od zvijezda - to je fakat dobra kniga.)
Ne sumnjam u Mathesona, dosad me nije razočarao... Obožavam njegove kratke priče, a mislim da je konačno red i da pročitam Ja sam legenda nakon što sam pogledao par ekranizacija. Nedavno sam pročitao i njegov kratku priču "Steel" prema kojoj je kao rađen film s Jackmanom "Real steel".
O Nexusa sam uzeo priče od autora koji su mi zanimljiviji, kao što su Poul Anderson ili Harry Harrison; a Swanwicka zato jer je ovo ekskluzivna antologija njegovih kratkih priča koje su sve osvojile Huga. Pa onda valjda nisu loše! A godi mi ta kratka forma, jako... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 14/09/2012 : 12:31:23
|
(makar je ta biblioteka NEXUS u načelu loša ali ove knjige su ok. JOš se isplati pročitati Vijenac od zvijezda - to je fakat dobra kniga.)
Ja imam 22 Nexusa...mislim da ih je izašlo 33... Pročitao sam većinu no nisam sve. U pravilu su priče bez poruke, onog osjećaja kad čitaš SF...meni se čini da je to hrpa nekih pulpova. Pet raketa je odlična, Štakor tak-tak...meni je dobra Cydonia..ali u svakom slučaju dobri su za kolekciju. |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2012 : 12:48:15
|
Da, baš pulpovi. Čini mi se da su to sve izdanja ACE BOOKS tam negdje iz šezdesetih ili tak nekak (uz par iznimaka). Valjda su prava bila full jeftina. Ono, knjige tipa Galaksija izgubljenih. Mislim, totalno jednostavno štivo, da ne kažem neku težu riječ. |
|
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 14/09/2012 : 12:51:08
|
Dee: Monolith#6 je za mene najbolji od hrvatskih monolita, Benksov roman "Igrač igara" me je oduševio, a i ostalo iz izbora je jako dobro. Da nijesi primijetio Monolith#2, još mi on hvali od svih srpskih/hrvatskih monolita?
Pirgavi: Dobar je "Vječiti rat", preporučujem i "Vječiti mir" i "Mindbridge" od istog. Što se tiče upoređivanja sa "Svemirskim vojnicima" jedino im je tematika ista, Hajnlajnova knjiga mi je neuporedivo bolja i dublja (valjda sam je dosta lično shvatio i našao puno prihvatljivih stvari, profesionalna deformacija moguće). |
... |
Edited by - vope on 14/09/2012 12:51:28 |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 14/09/2012 : 13:02:59
|
quote: Originally posted by vope
Dobar je "Vječiti rat", preporučujem i "Vječiti mir" i "Mindbridge" od istog. Što se tiče upoređivanja sa "Svemirskim vojnicima" jedino im je tematika ista, Hajnlajnova knjiga mi je neuporedivo bolja i dublja (valjda sam je dosta lično shvatio i našao puno prihvatljivih stvari, profesionalna deformacija moguće).
Tako je meni deformacija s Mandellom, jer sam fizičar:))) Da, znam za te knjige, ali još ih nisam nabavio...tko će to sve pročitat za života?:) I meni su draži troopersi...imaju ono "nešto". |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 14/09/2012 : 13:07:34
|
I moram primjetiti da, čim je malo zakišilo i zazimilo, odmah forum malo življi:)) Frikovi se vraćaju pod krov i skidaju stare deke s kompjutera. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2012 : 13:20:41
|
Da, baš pulpovi. Čini mi se da su to sve izdanja ACE BOOKS tam negdje iz šezdesetih ili tak nekak (uz par iznimaka). Valjda su prava bila full jeftina. Ono, knjige tipa Galaksija izgubljenih. Mislim, totalno jednostavno štivo, da ne kažem neku težu riječ.
Pa, meni to odgovara... Koliko sam ih već pročitao u Siriusu vjerojatno sličnih. A i kako kažu, da je za SF najbolje kratka forma gdje se lakše poentira, nego kad se razvuče na veću novelu, kako je možda slučaj s ovim šundom iz Nexusa. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2012 : 13:38:19
|
Ma sve zavisi od kvalitete knjige, bez obzira na dužinu:))
Iliti, bitna je kvaliteta, a ne dužina:))
Nego, fakat daj ak netko naiđe na MONOLITH 2 za Vope-a, nek javi, ja svako malo pogledam ali niš... Ni u Algoritmu, ni u Profilu, niu Jesenjski & Turk...Ma nigdje. |
|
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2012 : 14:12:45
|
To ti je greška
Ma nema beda, ak bude, uzimam(o) |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2012 : 14:19:11
|
quote: Originally posted by mladjo Nego, fakat daj ak netko naiđe na MONOLITH 2 za Vope-a, nek javi, ja svako malo pogledam ali niš... Ni u Algoritmu, ni u Profilu, niu Jesenjski & Turk...Ma nigdje.
Nestalo, a oni koji imaju ljubomorno čuvaju te primjerke... Na njihovoj stranici imaju samo od brojeva 3 do 7 primjerke. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 15/09/2012 : 21:14:59
|
Uzeo zadnjeg Milesa Vorkosigana u ruke, a prije toga se podsjetio malo sa Zimoslavnim darovima i Diplomatskim imunitetom. Ma izvrsno je to štivo. Inače, u Hrvatskoj je dosad prodano oko 50 000 primjeraka Vorkosigan sage. S obzirom da ima 15 knjiga, to je oko 3 500 prodanih primjeraka po knjizi!Odličan rezultat. Ne znam koliko još knjiga dostigne to "prolazno vrijeme".
Kako Vi stojite sa Milesom?
P.S. Čini mi se da je Bujold osvojila jednaki broj HUGA kao i Heinlein (4). a osvojila je još i NEBULA i (čini mi se) i LOCUSA. Sjajno, sjajno... |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 15/09/2012 : 21:17:22
|
Evo kronološki sve poredano:
Saga o obitelji Vorkosigan Popisana po kronološkom redu: Snotkalčeva nedoumica (radnja je smještena u Vorkosigan svemiru, ali davno prije radnji iz ostalih knjiga) (1995) Slobodni pad (radnja se odvija otprilike 200 godina prije Milesovog rođenja) (1988) -- nagrada Nebula Krhotine časti (radnja se odvija otprilike godinu dana prije Milesovog rođenja) (1986) Barrayar (1991) -- nagrada Hugo Pripravnik za ratnika (Milesu je 17 godina) (1986) Planine korote (Milesu je 20 godina) (1989) (priča je uvrštena u "Granice vječnosti") -- nagrada Hugo, nagrada Nebula. Vorska igra (1990) -- nagrada Hugo Cetaganda (1995) Ethan od Athosa (Milesu su 23 godine, spominje se ali se zapravo ne pojavljuje u ovoj noveli) (1986) Labirint (1989) (priča je uvrštena u "Granice vječnosti") Granice vječnosti - kratka priča (1987) (priča je uvrštena u "Granice vječnosti") Granice vječnosti (Milesu je 25 godina) (1989) (zbir tri novele, "Planine korote", "Labirint" i "Granice vječnost - kratka priča", koje povezuje zajedno zasebna priča a koja se kronološki odvija malo nakon radnje iz "Braća po oružju") Braća po oružju (1989) Ples zrcala (MIlesu je 28 godina) (1994) -- nagrada Hugo Pamćenje (1996) Komarr (Milesu je 30 godina) (1998) Građanska dužnost (2000) Zimoslavni darovi (izdana 2002. u Hrvatskoj i Rusiji, a 2004. u Engleskoj) Diplomatski imunitet (Milesu su 32 godine) (2002) |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 15/09/2012 : 21:21:10
|
Evo kako sam ja čitao:
Pripravnik za ratnika Vorska igra Cetaganda Braća po oružju Ples zrcala Pamćenje Komarr Građanska dužnost
Nakon toga sam uzeo: Krhotine časti Barrayar (one su, kronološki, uvod u Pustolovine Milesa Vorkosigana)
Granice vječnosti (zbirka priča) Ethan od athosa (ovdje je Elli Quinn glavna junakinja)
Pa sam se onda nadovezao na glavni tok (poslije Građanske dužnosti)
Zimoslavni darovi Diplomatski imunitet
I sad sam na LEDENIM OPEKLINAMA |
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 16/09/2012 : 17:04:14
|
quote: Originally posted by mladjo Kako Vi stojite sa Milesom?
Pročitao sam prije nekih 10ak godina ''Pripravnik za ratnika'' i prilično mi se svidjelo. Ne znam zašto sam kasnije izgubio volju za to ali budući da buraz ima kolekciju mislim sada opet početi od početka. Samo je problem to kaj nema ova prva 4 po kronologiji nego od Pripravnika pa na dalje. Mladjo da čitam od toga ili da prvo nabavim ''prequele''? :D
|
Bok, kako si.
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/09/2012 : 19:50:26
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by mladjo Kako Vi stojite sa Milesom?
Pročitao sam prije nekih 10ak godina ''Pripravnik za ratnika'' i prilično mi se svidjelo. Ne znam zašto sam kasnije izgubio volju za to ali budući da buraz ima kolekciju mislim sada opet početi od početka. Samo je problem to kaj nema ova prva 4 po kronologiji nego od Pripravnika pa na dalje. Mladjo da čitam od toga ili da prvo nabavim ''prequele''? :D
Preqeli su ti Krhotine časti i Barrayar ali možeš bez beda čitati od Pripravnika... pa nadalje. Fakat nema nikakvih problema,ja sam zapravo tako i počeo s čitanjem, tak da je to ok |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/09/2012 : 19:51:51
|
quote: Originally posted by zeljko
meni je prva knjiga na listi :D pa kad dodje
samo napred!
Nije to bez veze serijal s najviše nagrada na području znanstvene fantastike:))
samo, nikak da dočekamo film:)) |
|
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/09/2012 : 22:43:00
|
quote: Originally posted by vope
Zadnja je totalno losa, jedva je procitah.
Mrgh, jebiga... Al' dobro, možda se meni svidi:)) Inače, već je u planu i još jedna |
|
 |
|
Topic  |
|