vatrena_stenica
New Member
230 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 09/01/2025 : 17:35:47
|
Januar
1. Vatre i šapat [Lorenzo Mattotti] 5/5 Nekako sam ostala bez reči ovde, a htela sam mnogo toga da napišem. Totalni kovitlac emocija. Sad mi je jasno zbog čega Džimi kaže da je ovo možda njegovo/Stalkerovo najdraže izdanje.
2. Ooku #1 [Fumi Yoshinaga] 4/5 Zanimljiva invertovana istorija. Nastavljam dalje i nadam se da neće razočarati. Konačno da vidimo kako to žene vladaju feudalnim Japanom i raspolažu haremom muškaraca. 🤭 😉
3. Doomboy [Tony Sandoval] 3/5 Mnogo volim Tonijev crtež. Stil mu je vrlo prepoznatljiv i nekako me podseća na detinjstvo. Ovde mu je crtež ipak lošiji nego što ga pamtim u Watersnakes i 1000 storms. Priče su mu naspram crteža najčešće malo tanje (ocene su mi stalno 3-4/5), često isprepletane fantastikom i neretko mračne, jezive, groteskne. Međutim, pri pisanju Doomboy-a je bio prilično na zemlji. Ovde pratimo mladog metalca pod imenom D koji ostaje bez devojke. Lik je nadrndan, grize ga savest zbog stvari koje je uradio ili nije uradio, koje je rekao ili nije rekao i jedini ventil da bol popusti i da nekako zaceli je muzika. Bez ikakve ozbiljne namere, D postaje anonimna metal legenda pod nazivom Doomboy, čiju muziku zaljubljenici u žanr nestrpljivo iščekuju na radio talasu u ustaljenom terminu. Ako me ne bude mrzelo, otkucaću koji rečenicu više i priložiti par fotki.
4. Shimanami Tasogare #1 [Yuhki Kamatani] 3/5 Nisam oduševljena. Sreća, pa je ovo kratak serijal. Bukvalno me nijedan lik nije zainteresovao. Dobro, malo Someone-sana, ali čak ni ona nešto preterano. Da ovo traje duže, mislim da bih odmah batalila, al' četiri tankobona ću valjda da izguram.
5. Legend of the Scarlet Blades #1 [Saverio Tenuta] 3/5 6. Legend of the Scarlet Blades #2 [Saverio Tenuta] 3/5 7. Legend of the Scarlet Blades #3 [Saverio Tenuta] 4/5 8. Legend of the Scarlet Blades #4 [Saverio Tenuta] 3/5 Crtež na momente dobar, kolor takođe, ali face likova mi se uglavnom ne dopadaju. Nekako su drvene, zaleđene, bez adekvatne ekspresije. Priča na momente ok, ali sve ukupno je to meni samo solidno/prosečno.
9. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|