Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/04/2011 : 11:10:28
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by supermark
sve super osim prve dvije crtačice, komotno bi mogle ući u bonelli staff
Sve osim Vane Vinči (prve) i jesu u Bonelijevom stafu. A Vinčijeva je najpoznatija (i najbolja) od njih, i Boneli je ne zanima nešto posebno.
konkretno, mislio sam na na dylanov staff, ali nisam znao da su uopće u bonelliju a sto crtaju inace? p.s. vinčijeva možda je najpoznatija, ali definitivno nije najbolja (po ovim slikama gore) iako joj ovo možda nije pravi stil (ali u tom slučaju zašto je shvatila dylana kao karikaturu??) |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 11/04/2011 : 11:45:25
|
E ovaj kolorfest je stvarno NEŠTO! Ovako i treba da izgledaju svi specijalci - pa u kojog god Boneli formi. |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 11/04/2011 : 12:50:37
|
lola airaghi je jedna od najboljih crtacica brendona....ovom prilikom uradila je i jednu pricu za dilanov kolor fest...o ostalim crtacicama slabije znam...naslovnicu je crtala laura zucheri..mislim da ima radova na juliji |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 11/04/2011 : 16:26:10
|
quote: Originally posted by Beva
Na te gornje dvije table Vanna Vinci mi djeluje malo sputana Bonelli formatom (subjektivan dojam)... Inače je puno zanimljivija od ovih ispod koje ni nemaju vlastiti stil...
A ovaj dojam o sputanosti dobio sam kad sam vidio ovu tablu, koja je po meni fantastična:
ali i tu joj lica (tj. lice) nije nešto... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/04/2011 : 19:22:20
|
quote: Originally posted by supermark
ali i tu joj lica (tj. lice) nije nešto...
Tu i jeste kvaka, napraviti nesvakidasnje stripove u svim mogucim oblicima i verzijama. Da je sve normalno onda to ne bi ni bila specijalna edicija. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 12/04/2011 : 18:38:16
|
ne shvacam poantu volim ja razlicite stilove, ali jedino ako su kvalitetno napravljeni lice na ovoj slici je napravljeno u tri poteza i uopce me nije impresioniralo jer bi i ja mogao to bolje obaviti |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 15/04/2011 : 19:11:25
|
quote: Originally posted by Poli
Ne znam,meni se ovakav stil baš sviđa jer je potpuno drugačiji od onog što smo navikli,a sva ta jednostavnost i stilizacija mi je isto tako cool. |
My username was a mistake. |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 21/04/2011 : 02:07:37
|
quote: Originally posted by Checee
@ supermark Tri poteza nisu problem, problema ustvari nema, ustvari problem je u koliko poteza ti dozivis tri poteza.
sve mi je jasno |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 22/04/2011 : 11:33:38
|
Amigo, tvoja želja će danas biti ispunjena, ali pre toga ...
Ovo tema je otvorena pre nešto više od 13 meseci - 11/03/2010. Danas je broj pregleda teme prešao 90000
Znači, za ovih (recimo) 400 dana koji su za nama, ova tema bude (konstantno) dnevno pogledana preko 220 puta Šta drugo reći nego: nastavimo dalje i budimo ponosni na ovaj kutak internet neba koji smo odvojili za čavrljanje o jednom tako (ne)savršenom serijalu kakav je (naš) Dylan Dog
Retrospektiva naših diskusija::
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38002 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 25/04/2011 : 08:55:10
|
Jedna slika Daniela Brandaoa, koja mi se cini vise zanimljiva po tom pitanju koliko vremena si je covjek uzeo, da je napisao sva imena strip junaka i autora na koricama knjiga. Dylan si bas i ne lici.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 25/04/2011 : 14:26:29
|
@Ultras Znao sam ja da je to mačiji kašalj (xexexe, šta god to bilo ) A znao sam da ima i super tema za čitanje i razonodu... ovoj, naravno, visam mogao da odolim
Kao što smo videli u prethodnom postu, u 2010. godini je izašlo više od 50 stripova o Dilanu.Šta ste kupili od tih stripova ? Sa redovnom serijom sam stao (za sada) kod Ksabarasa i U ime oca. nastavio sa SB i neprevaziđenim KIDD. Mada ni tu nisam dogura do nekog zavidnog broja. Ali ne žurim.
Koliko uopšte imate stripova u kojima je glavni junak Dilan Dog ? Ne mnogo. Oko 50. Tiha voda breg roni
Da li duplirate izdanja ? Ne. Skupljam samo VC.
Da li sebe smatrate kolekcionarom ovog junaka ili samo ljubiteljem ? Od svega po malo Kad ih već čitam volim i da ih skupljam (mislim stripove)
Da li vam se dešava da vam traže strip na čitanje a Vi izmislite neki fazon i eskivirate nasrtljivca ? Zar toga ima? Mene do sada, apsolutno niko nije pitao da mu pozajmim strip na čitanje. A kad bi se to i desilo, ne bih mu dao Šalim se, dao bih strip...ali samo dvojici odabranih. Jedan je umrao, a drugi je u Kini Ma ne..ne...sad izistinski koga bre zanimaju stripovi u toj meri? Da ima neko ko to ozbiljno shvata (i razume) svakako bih mu dao.
Koliko (i da li uopšte) ljubomorno čuvate svoju kolekciju ? Moja kolekcija-moja pravila Čuvam je, ali ne baš ljubomorno, pošto ona nikog i ne interesuje. Možda malo moju ženu kad treba da prebriše prašinu sa police
Imate li izdanja koja za Vas predstavljaju malo stripovsko blago i kojih se nikada ne bi odrekli ? Mislim da se ovo podrazumeva za sve ljude na forumu.
Nabavljate li i strana izdanja ili se držite ovih domaćih ? Ne. Imao sam tu ideju, ali sam odustao zbog obaveza i kinte. Mada, sigurno bih nabavio neke epizode i stripove koji su mi važni.
Postoji li strip o Dilanu koji Vam je nedostupan i za koga bi izdvojili pozamašnu svotu novca da ga nabavite ? Od Dilana ne...ali ima od onog drugog junaka...ma znate onog ludaka što vozi avion po džunglama...e jeste jeste baš taj
Koliko ste najskuplje platili neki strip o Dilanu ? KIDD. Ne znam koja je cena, ali sam sad već nagurao 30% popusta.
Ako bi se serijal (pu, pu, ne daj Bože) ugasio (pomerio sam se sa mesta) da li bi kod Vas opalo interesovanje za ovog junaka i da li bi ste razmišljali o rasturanju kolekcije ? NIKAD. Sakupljao bih i dalje. Dilan spada u one stripove koji su mi zanimljivi i u svojim najlošijim izdanjima.
Znam nekoliko forumaša koji samo Dilana čitaju/sakupljaju, da li ste jedan od njih ? Mislim da sam već dao odgovor na ovo pitanje.... ali ispoštovaćemo formu... NE čitam/skupljam i druge ali je taj filter već suzio svoju granulaciju, tako da sam sad na MM, DD i MR.No u razmeri 1:3:9
Da li pored stripova sakupljate i figurice, originalne table, postere, podmetače, čaše, upaljače, ... sve što ima veze se Dilanom ? Imao sam jedan DD upaljač, ali sam batalio pljuge
Da li drugim dilanofilima postavljate ovakva pitanja: "Imate li Vi uopšte Dilanovu sliku na zidu ???" Mislim da je ovo pitanje koje dilanofili treba da postave meni Mada imam jedan crtež Dilana koji planiram da okačim u sobi.
Da li Vam je glupava ova tema
Hvala, i drugi put
|
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
Posted - 25/04/2011 : 14:35:00
|
quote: Originally posted by Poli
Jedna slika Daniela Brandaoa, koja mi se cini vise zanimljiva po tom pitanju koliko vremena si je covjek uzeo, da je napisao sva imena strip junaka i autora na koricama knjiga. Dylan si bas i ne lici.
Pogledajte mu cipele tj. tenisice. |
|
|
Lex
New Member
Serbia
194 Posts
Member since 12/09/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia